OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

“Πόρτα” Αποστολάκη στον Μητσοτάκη- Γελοιοποίηση του Μαξίμου

Πρωτοφανής γελοιοποίηση πρωθυπουργού. “Πόρτα” έριξε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ευάγγελος Αποστολάκης, μη αποδεχόμενος την ανακοίνωση υπουργοποίησης του. Ο Ευάγγελος Αποστολάκης δήλωσε στο ΟPEN ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να αποδεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού να αναλάβει υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Open, o Ευάγγελος Αποστολάκης δεν αποδέχεται την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και ο λόγος είναι ότι δεν τηρείται ο βασικός όρος που είχε θέσει, να υπάρχει δηλαδή διακομματική συναίνεση. Είχε προηγηθεί σκληρή ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου που μιλούσε για προσπάθεια εξαγοράς στελεχών της, με τον ευέλικτο ναύαρχο να σπεύδει να ταυτιστεί με το κόμμα του αδειάζοντας πανηγυρικά, τον Πρωθυπουργό.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι τεράστιο μιας και εκθέτει πλήρως τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που έσπευσε να χρίσει υπουργό κάποιον ο οποίος τον αδειάζει μέσα σε λίγα λεπτά. Ο ανασχηματισμός είναι ένα ζήτημα που αγγίζει προσωπικά και μόνο τον Μητσοτάκη, μιας και οι χειρισμοί ήταν εξ ολοκλήρου δικοί του και φαίνεται πως δεν είχε κλειδώσει το πρόσωπο, αλλά λειτούργησε με απίστευτη επιπολαιότητα. Η εξέλιξη αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο αντίκτυπο και στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης μιας και ο διασυρμός είναι άνευ προηγουμένου και τα συνεχή ανοίγματα Μητσοτάκη σε στελέχη από το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ έχουν προκαλέσει κλίμα έντονης δυσαρέσκειας.

Να σημειωθεί πως ο Βαγγέλης Αποστολάκης ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, που υποτίθεται πως στην Νέα Δημοκρατία είχαν αντίθετη θέση και δήλωναν μακεδονομάχοι. Στο άκουσμα της υπουργοποίησης Αποστολάκη, οι αντιδράσεις στα social media ήταν καταιγιστικές και άκρως επικριτικές. Διπλό αυτογκόλ Μητσοτάκη.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice