OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Συγκεντρώσεις υγειονομικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας υγειονομικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν σήμερα ενάντια στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά του κορoνοϊού, η οποία οδηγεί τους ανεμβολίαστους σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι υγειονομικοί πραγματοποίησαν πανελλαδική στάση εργασίας 10:00 – 15:00 και έδωσαν ραντεβού στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο Υγείας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Οι εργαζόμενοι ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ενώ επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αστυνομικοί δεν τους το επέτρεψαν, κι έτσι διαμαρτυρήθηκαν έξω από την Βουλή επιχειρώντας να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου μέσω Κολωνακίου.

 Το βασικό σύνθημα των συνδικαλιστών είναι: Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων κατέθεσε χθες Τετάρτη αίτημα ακύρωσης και αίτηση αναστολής του νόμου υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), υποστηρίζοντας πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, με απειλή κυρώσεων εις βάρος εργαζομένων, έρχεται σε αντίθεση με συνταγματικές διατάξεις που προστατεύουν το δικαίωμα της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και το δικαίωμα στην εργασία. Η επιδίωξη της ομοσπονδίας, σαφής: να σταματήσει στο «παρά πέντε» την αναστολή συμβάσεων.

Μεταξύ των συγκεντρωμένων είναι και εμβολιασμένοι υγειονομικοί. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος εξήγησε ότι οι εμβολιασμένοι «θα πληρώσουν τη νύφη» καθώς οι άδειές τους έχουν ανασταλεί και θα δουλεύουν τριπλοβάρδιες για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργεί η αναστολή των ανεμβολίαστων.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στις κινητοποιήσεις στην Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, όπως έλεγαν όσοι κινητοποιήθηκαν στην συμπρωτεύουσα, είναι υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας. Υπολογίζεται ότι αν δεν αλλάξει κάτι, στις 2 Σεπτεμβρίου, 10.000 υγειονομικοί (γιατροί, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ) θα τεθούν σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών.

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο ΥΜΑΘ πραγματοποίησαν το πρωί υγειονομικοί, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), στο πλαίσιο της σημερινής πανελλήνιας κινητοποίησης της ομοσπονδίας.

Σχετικά Άρθρα

Επιδείνωση καιρού: Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι σήμερα και αύριο

otavoice

Bίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση των Χούθι στο «Sounion»

otavoice

Εικόνες σοκ! – «Θάλασσα» νεκρών ψαριών στον χείμαρρο του Ξηριά (βίντεο)

otavoice

Ουκρανία: Επιβεβαίωσε τη συντριβή ενός F-16 και τον θάνατο του πιλότου

otavoice

Μακρόν και Στάρμερ συζήτησαν για Μέση Ανατολή και Ουκρανία

otavoice

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τα voucher βιβλίων

otavoice