OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Τεράστια καταστροφή: Στις φλόγες έχουν παραδοθεί τα χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας

Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί κυριολεκτικά τα χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας. Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο, αποτεφρώνει με ταχύτητα χιλιάδες στρέμματα γής και κάνει στάχτη κόπους ζωής. Τεράστιες οι ζημιές.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας προχωρούν και στην εκκένωση σε Βασιλάκι  Άσπρα Σπίτια , Ξηρόκαμπος , Αμπάρι και Υψηλόν μετά από εντολή των πυροσβεστικών δυνάμεων για την ασφάλεια των κατοίκων.

Εκτενής επιχείρηση με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κλαδέο, καθώς στο σημείο έχουν εγκλωβιστεί 150 κάτοικοι.

Οι φλόγες σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες έχουν μπει στις Πεύκες και πολλά σπίτια του οικισμού έχουν παραδοθεί σε αυτές.

Σπίτια απειλούνται αυτή τη στιγμή στο Χελιδόνι καθώς οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα.

Πολλά άτομα έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς συνεχώς επεκτείνεται και κατευθύνεται με ταχύτητα προς τους οικισμούς Πεύκες, Λιναριά, Λούβρο, Δήλιζα, Κάμενα, Βίλλια, Φρίξα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν προσπάθεια να το περιορίσουν, αλλά δείχνουν ανήμποροι μπροστά στις πύρινες γλώσσες.

Ακόμη διάσπαρτες ενεργές εστίες κατακαίουν εκτάσεις σε άλλα σημεία όπως στο Κοσκινά, Μάγειρα, στο δρόμο προς Λάλα και γύρω από τα χωριά Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πυροσβεστικό όχημα έχει κολλήσει στις λάσπες και δεν μπορεί να μετακινηθεί. Οι πυροσβέστες το εγκατέλειψαν καθώς οι πυρήνες γλώσσες τους πλησίαζαν

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnewς στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αρκετοί οικισμοί που πολιορκεί το πύρινο μέτωπο και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο.

 Οι ηλικιωμένοι βρίσκουν καταφύγιο στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στη Μουριά, καθώς αναμένουν από τις δυνάμεις ασφάλειας την εκκένωση τους όπως έχει διαταχθεί από τον 112.

Σχετικά Άρθρα

Ο «εκλεκτός» του Τραμπ: Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς που επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο

otavoice

Ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η προετομασία για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

otavoice

Σουδάν: Έκκληση προς τον ΟΗΕ απευθύνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

otavoice

Μεντβέντεφ: Casus belli για τη Ρωσία η ένταξη της Ουκρανίας στο NATO

otavoice

Ιράν: Απορρίπτει τις κατηγορίες περί ιρανικού σχεδίου συνωμοσίας

otavoice

Στο «κόκκινο» σήμερα και αύριο ο υδράργυρος – Πότε θα δροσίσει

otavoice