OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ανθρωποκτονία από αμέλεια(πλημμέλημα), για τον αστυνομικό που παρέσυρε τον 23χρονο Ιάσωνα

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια(πλημμέλημα)  άσκησε ο εισαγγελέας κατά του αστυνομικού, που παραβίασε τον ΚΟΚ και τραυμάτισε θανάσιμα τον 23χρονο Ιάσονα, στο τροχαίο που έγινε έξω από τη Βουλή, τον περασμένο Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια αποδίδει ο εισαγγελέας στον αστυνομικό, που τον περασμένο Μάρτιο, ως οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που έχει διατεθεί στη βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη, κινήθηκε παράνομα για να εισέλθει στην Βουλή και εμβόλισε τραυματίζοντας  θανάσιμα τον 23χρονο μοτοσυκλετιστή, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

Για την υπόθεση αυτή διενεργήθηκε προκαταρκτική έρευνα από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Απ. Ανδρέου και η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της και τη διαβίβαση στην εισαγγελία της δικογραφίας που σχημάτισε η Τροχαία. Αξίζει να σημειωθεί ότι νεαρός άνδρας μετά το τροχαίο μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο αλλά λίγα 24ωρα αργότερα έχασε τη μάχη για τη ζωή. Μάλιστα, η οικογένειά του αποφάσισε και δώρισε τα όργανα του για να σώσει άλλες ζωές.

Η δίωξη σύμφωνα με το κατηγορητήριο έχει πλημμεληματικό χαρακτήρα και ο υπαίτιος του θανατηφόρου τροχαίου αναμένεται να πέσει στα “μαλακά”…

 

Σχετικά Άρθρα

Μόσχα: Το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream διατάχθηκε από τις ΗΠΑ

otavoice

Επιθέσεις της Χεζμπολάχ με πυραύλους και μη επανδρωμένα, σε ισραηλινά στρατόπεδα

otavoice

Ο ΟΗΕ καταδικάζει τις «απαράδεκτες» φονικές επιθέσεις, σε εργαζόμενους ανθρωπιστικών οργανώσεων

otavoice

Ρωσία: Η Μόσχα απαγορεύει το ίδρυμα του Τζορτζ Κλούνεϊ

otavoice

Μ. Ανατολή: «Τελευταία ευκαιρία» συνομιλιών, προειδοποιεί ο Μπλίνκεν

otavoice

Ρωσική Άπω Ανατολή: Ηφαίστειο εξερράγη μετά τον σεισμό των 7 Ρίχτερ

otavoice