OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

ΗΠΑ: Αρνητικοί κορυφαίοι επιστήμονες στη χορήγηση τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό

Κορυφαίοι υγειονομικοί των ΗΠΑ διεμήνυσαν στον Λευκό Οίκο ότι ενδέχεται να μην έχουν στη διάθεσή τους επαρκή δεδομένα ώστε να συστήσουν τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 σε όλον τον πληθυσμό έως το τέλος Σεπτεμβρίου, όπως προσδοκούσε ο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται πηγές που έχουν γνώση των συζητήσεων, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνέστησαν στον Λευκό Οίκο να αναβάλει το σχέδιό του για τη χορήγηση αυτών των δόσεων σε όλον τον πληθυσμό.

Οι αξιωματούχοι αυτοί είπαν ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να συλλέξουν και να μελετήσουν όλα τα αναγκαία δεδομένα.

Όπως προστίθεται στο δημοσίευμα, η δρ. Τζάνετ Γούντκοκ, Επίτροπος στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) δρ. Ροσέλ Ουαλένσκι είπαν στον συντονιστή του Λευκού Οίκου για την Covid-19, τον Τζέφρι Ζίεντς, ότι οι υπηρεσίες τους ίσως να είναι σε θέση να συστήσουν τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου, μόνο για ορισμένους απ’ όσους έχουν κάνει το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Σχετικά Άρθρα

Επιθέσεις της Χεζμπολάχ με πυραύλους και μη επανδρωμένα, σε ισραηλινά στρατόπεδα

otavoice

Ο ΟΗΕ καταδικάζει τις «απαράδεκτες» φονικές επιθέσεις, σε εργαζόμενους ανθρωπιστικών οργανώσεων

otavoice

Ρωσία: Η Μόσχα απαγορεύει το ίδρυμα του Τζορτζ Κλούνεϊ

otavoice

Μ. Ανατολή: «Τελευταία ευκαιρία» συνομιλιών, προειδοποιεί ο Μπλίνκεν

otavoice

Ρωσική Άπω Ανατολή: Ηφαίστειο εξερράγη μετά τον σεισμό των 7 Ρίχτερ

otavoice

Mpox: Μάλλον απίθανο να εξελιχθεί σε πανδημία

otavoice