OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Στυλιανίδης υμνεί τον αρχιερέα Σημίτη- “Σφράγισε τη σύγχρονη ιστορία”

Υμνητής του αρχιερέα της διαπλοκής Κώστα Σημίτη υπήρξε ο νέος Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

“Ο Κώστας Σημίτης είναι μια πολιτική προσωπικότητα που σφράγισε- το ρήμα το λέω με πλήρη επίγνωση του τι σημαίνει- την σύγχρονη ιστορία Ελλάδας και Κύπρου ειδική την τελευταία 25 ετία” 

Αυτά είναι τα λόγια που χρησιμοποίησε για να περιγράψει την θέση του για ένα πρόσωπο που έχει ταυτιστεί με την διαπλοκή και την διαφθορά στον τόπο και την απώλεια εθνικών κόκκινων γραμμών στα ελληνοτουρκικά.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης υποστηριχτής του σχεδίου Ανάν, ανήκει στο στρατόπεδο εκείνων που είναι έτοιμοι να παραχωρήσουν ακόμη και εθνικά εδάφη προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα γεωπολιτικά συμφέροντα σε Ελλάδα και Κύπρο του διεθνούς παράγοντα, με προεξέχοντα την Γερμανική πλευρά.

Βάζει λουκέτο στη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την  επιλογή αυτή ενισχύει την προσπάθεια του να μεταλλάξει την Νέα Δημοκρατία και να την βγάλει από την τροχιά που την έθεσε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν πρόκειται για πολιτική διεύρυνση αλλά για αλλοίωση της ιδεολογικής ταυτότητας της κυβερνητικής παράταξης, μιας και υιοθετούνται θέσεις -πχ Συμφωνία Πρεσπών- που θεωρούνταν κόκκινες γραμμές.

Οι θέσεις που εκφράζει ο Στυλιανίδης αναγνωρίζουν την στάση του εθνικού ολετήρα στην κρίση των Ιμίων, στην Συμφωνία της Μαδρίτης , όπου άνοιξε ο δρόμος για την Τουρκία να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο. Αναγνωρίζει επίσης μια περίοδο σκανδάλων και σήψης που για την Νέα Δημοκρατία υπήρξε μια εγκληματική περίοδος για την χώρα , κάτι που δεν ασπάζεται ο σημερινός πρόεδρος της, ο οποίος δεν έχει κρύψει την θετική του γνώμη για τον Κώστα Σημίτη.  Για αυτό έχει φροντίσει να δώσει πολιτική στέγη σε πλειάδα συνεργατών του τέως Πρωθυπουργού και να δημιουργήσει μια ισχυρή Σημιτική ομάδα στην κυβέρνηση.

Το ερώτημα είναι αν θα συνεχίσουν να σιωπούν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν αναφορά στην Καραμανλική πτέρυγα καθώς και στον Αντώνη Σαμαρά, στην ιδεολογική αποκαθήλωση της κεντροδεξιάς παράταξης.

Σχετικά Άρθρα

A. Mπλίνκεν: Το Ισραήλ στηρίζει την ειρηνευτική μας πρόταση

otavoice

Οι Ρώσοι βoμβαρδίζουν το Μίρνοχραντ – Εγκαταλείπουν οι άμαχοι την Ποκρόφσκ

otavoice

Άδεια χρήσης όπλων μεγάλου βεληνεκούς ζήτησε ο Ζελένσκι από τη Δύση

otavoice

Βορειοανατολική Αττική: 146 ακατάλληλες κατοικίες- Ζημιές σε 31 επιχειρήσεις

otavoice

Νικαράγουα: Εκτός νόμου τέθηκαν 1.500 ΜΚΟ – Κατασχέθηκαν τα περιουσιακά τους στοιχεία

otavoice

Μόσχα: Το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream διατάχθηκε από τις ΗΠΑ

otavoice