OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Στην Λιθουανία ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν έφτασε στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους, για επίσημη επίσκεψη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε συναντήσεις με την πρωθυπουργό της Λιθουανίας Ingrida Simonyte, τον πρόεδρο της Λιθουανίας Gitanas Nauseda και την πρόεδρο του Seimas Viktorija Cmilyte-Nielsen.

Κατά τη συνάντηση με τη Viktorija Cmilyte-Nielsen, σημείωσε ότι η Λιθουανία είναι έτοιμη να υποστηρίξει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στην Αρμενία.

“Είχαμε μια γόνιμη επίσκεψη στη Λιθουανία. Συζητήσαμε τους τρόπους ενίσχυσης των διμερών σχέσεων. Επιβεβαίωσα τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις της Αρμενίας. Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση με εκπροσώπους της αρμενικής κοινότητας, αναλυτές της ΕΟΚΕ για περιφερειακά ζητήματα. Σας ευχαριστούμε Λιθουανία για το θερμό και φιλικό καλωσόρισμα!”,   ανέφερε ο Αρμένιος Πρωθυπουργός.

Εποίσης στα πλαίσια της επίσκεψης του στη Λιθουανία, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν επισκέφθηκε σήμερα το εργοστάσιο ανακύκλωσης αποβλήτων USAD στο Βίλνιους, όπου γνώρισε τη διαδικασία ανακύκλωσης αποβλήτων μέσω της χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών, όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης της Αρμενίας.

Η διοίκηση της μονάδας ανακύκλωσης αποβλήτων παρουσίασε την πρώτη ύλη που προέρχεται από ανακυκλωμένα απόβλητα και εξέφρασε τη βούληση να μοιραστεί την εμπειρία της μονάδας ανακύκλωσης αποβλήτων και να παράσχει τεχνική βοήθεια στην αρμενική πλευρά για την υλοποίηση παρόμοιων έργων.

Ο Πρωθυπουργός Πασίνι έδωσε σημασία στη συνεργασία με Λιθουανούς εταίρους στον τομέα της ανακύκλωσης αποβλήτων και ανέφερε ότι η εμπειρία και το παράδειγμα της Λιθουανίας μπορεί να είναι χρήσιμα για την αρμενική κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Nikol Pashinyan και της Λιθουανίας ομόλογό του Ingrida Simonyte στο Κάουνας παρακολούθησαν μια συναυλία από η κρατική φιλαρμονική του Κάουνας, που ήταν αφιερωμένη στην 30η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αρμενίας και της 30 ης επετείου από την ίδρυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Αρμενίας και της Λιθουανίας.

Σχετικά Άρθρα

Χαμηλότερο τζίρο από το 2023 οι εμπορικές επιχειρήσεις στις θερινές εκπτώσεις

otavoice

Πιο προβλέψιμη η Καμάλα Χάρις από τον Τραμπ εκτιμά η Ρωσία

otavoice

Σεισμός στη Γερμανία: Πρωτιά στη Θουριγγία για το ακροδεξιό AfD – Δεύτερο στη Σαξονία

otavoice

Μικρή μείωση στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ σε σχέση με τον Αύγουστο

otavoice

Π. Γερουλάνος: «Μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, δεν με κρατάει κανένας»

otavoice

Χ. Δούκας: Το πρόβλημα στη χώρα είναι να αλλάξεις το σύστημα διακυβέρνησης, τα συμφέροντα, τις ελίτ

otavoice