OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Το Υπουργείο Υγείας καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας της Μυρτούς, στην εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία

Θετικές είναι οι εξελίξεις για τη Μυρτώ που πριν από εννέα χρόνια είχε υποστεί άγρια κακοποίηση στην Πάρο από νεαρό πακιστανό, με αποτέλεσμα να υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία της και να βιώνει ένα Γολγοθά με την οικογένεια της.

Η 24χρονη σήμερα Μυρτώ θα μπορεί να συνεχίσει τη θεραπεία της στην εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία, με την ελπίδα να βελτιωθεί όσον είναι εφικτό η κατάσταση της,  καθώς το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο ενέκρινε την κάλυψη των εξόδων θεραπείας από τον ΕΟΠΥΥ.

Την είδηση γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης με ανάρτησή του στο Twitter. Ο ίδιος έγραψε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο ενέκρινε την κάλυψη των εξόδων θεραπείας από τον ΕΟΠΥΥ και πλέον η Μυρτώ θα συνεχίσει τη θεραπεία της στην εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία. Είμαστε όλοι δίπλα της».

Η μητέρα της Μυρτούς έχει συγκινήσει το πανελλήνιο με τον αγώνα που δίνει για να βοηθήσει το παιδί της και βρίσκεται σε δικαστική αντιπαράθεση με το ελληνικό δημόσιο καθώς εδώ και τέσσερα χρόνια, διεκδικεί αποζημίωση και  2.900 ευρώ μηνιαίως για τη φροντίδα της, κάτι που δυστυχώς της έχουν απορρίψει. Μας στηρίζει ο κόσμος είχε πει, αλλά το ελληνικό κράτος που πληρώνουμε φόρους είναι απών από τον αγώνα που δίνει η Μυρτώ.

 

Σχετικά Άρθρα

Η Ελλάδα ακριβότερη χώρα στην ευρωζώνη – Μόλις 40 στους100 έλληνες θα πάνε διακοπές

otavoice

Νέα πυρκαγιά στην Τζιά – Εκκένωση περιοχών Καστελάκια – Κούνδουρος

otavoice

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Στο «τιμόνι» της Κομισιόν μια ακόμη πενταετία με 401 ψήφους

otavoice

Μεγάλη πυρκαγιά στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης – Ζημιές σε σπίτια

otavoice

Live από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η εκλογή Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

otavoice

Παράταση του καύσωνα έως την Κυριακή με 40άρια

otavoice