OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Η Ιερά Σύνοδος υπέκυψε και διευκόλυνε – Με rapid test ο εκκλησιασμός

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας μετά της εξαγγελίες των νέων περιοριστικών μέτρων και τις αντιδράσεις εξέδωσε εγκύκλιο για την τήρηση των μέτρων και τη διενέργεια τεστ. Διευκόλυνε έτσι την κυβέρνηση να μην χρεωθεί το πολιτικό κόστος, μιας απόφασης.
Υπεύθυνα για την τήρηση των μέτρων θα είναι τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.
Στην εγκύκλιο, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr). Προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τονίζει επίσης την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr). Ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Βέβαια η ενέργεια αυτή καταστρατηγεί το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πιστού να έχει ελεύθερη πρόσβαση στους χώρους λατρείας  και αντίκειται στο χριστιανικό πνεύμα και στις διδαχές. Η οικονομική επιβάρυνση των πιστών με τεστ, δεν διευκολύνει την απρόσκοπτη λατρεία, όταν μάλιστα οι εκκλησίες ήταν οι πιο ασφαλείς υγειονομικά χώροι λόγω του ότι τηρήθηκαν πιστά τα μέτρα ( αποστάσεις, μάσκες, απολυμάνσεις, περιορισμός ατόμων). Αυτό που δεν ακούσαμε είναι τι θα γίνει με τα νόμιμα και τα εκατοντάδες παράνομα τζαμιά στη χώρα. Θα ισχύσει το ίδιο; Ποιος θα τα ελέγξει; 

Να σημειωθεί  ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν ισχύουν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε χώρους λατρείας λόγω υγειονομικών περιοριστικών μέτρων.

Βέβαια θα συνεχίσουν στην χώρα μας να στοιβάζονται εκατομμύρια στα ΜΜΜ, θα συνεχίσουν οι πορείες και οι συγκεντρώσεις, γιατί δεν πιστεύουμε ότι θα ζητήσουν πιστοποιητικά εμβολιασμού και rapid test στον εορτασμό για το  Πολυτεχνείο. Θα συνεχίσουν τα ποδοσφαιρικά θεάματα σε κερκίδες με χιλιάδες παραληρούντες δήθεν εμβολιασμένους, που όμως κολλάνε και μεταδίδουν.

Σχετικά Άρθρα

Σκωτία: Ανακαλύφθηκε ναυάγιο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

otavoice

Ρωσία: Σεισμός 7,2 βαθμών στα ανοιχτά της Καμτσάτκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι ΗΠΑ

otavoice

Ουκρανία: Η ασφάλεια στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια επιδεινώνεται

otavoice

Προελαύνουν οι Ουκρανοί σε ρωσικό έδαφος- Οργή της Μόσχας για την είσοδο δημοσιογράφων

otavoice

Φωτιά στους Φούρνους- Εκκένωση περιοχών- Άνεμοι 8 μποφόρ

otavoice

Γάζα: Ισραηλινό σφυροκόπημα μετά τις συνομιλίες, πάνω από 40.000 οι νεκροί – Χαμάς: Ψευδαισθήσεις τα περί κατάπαυσης πυρός

otavoice