OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Η κακοκαιρία “σφυροκοπά” την Ηλεία: Νεκρός oδηγός που παρασύρθηκε από χείμαρρο- Μεγάλες πλημμύρες

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής η Ηλεία, καθώς το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα χτύπησε με σφοδρότητα την περιοχή.
Συγκεκριμένα, οι σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρές πλημμύρες.

Νεκρός εντοπίστηκε ο άντρας ηλικίας περίπου 65 ετών που αγνοούνταν στην περιοχή του Βρανά Βαρθολομιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr πρόκειται για εκπαιδευτικό που το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε μέσα σε χείμαρρο και τον οδήγησε στο θάνατο.

Δύσκολη νύχτα, έσπασε ο ποταμός Βέργας

Δύσκολη η νύχτα για την Ηλεία καθώς τα προβλήματα συνεχίζονται. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος: «’Εσπασε ο ποταμός Βέργας, που βρίσκεται ανάμεσα σε Βάρδα και Μανωλάδα, ο οποίος σημειωτέον είχε καθαριστεί, και χρειάστηκε η επέμβαση των μηχανημάτων, ώστε να κάνουν παρεμβάσεις, προκειμένου να μη κινδυνεύσει η πόλη της Μανωλάδας».

«Υπήρχε έτοιμο σχέδιο για προληπτική εκκένωση της Μανωλάδας, ώστε να μην αντιμετωπίσουν κίνδυνο οι κάτοικοι». Ακόμη, πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφηκαν και στην περιοχή Κουρτέσι, για αυτό και χρειάστηκε να κλείσει για περίπου μιάμιση ώρα η εθνική οδός Πατρών – Πύργου» πρόσθεσε.

 Εκκενώθηκαν προληπτικά το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός Βάρδας

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία έχουν προκληθεί και στην Βάρδα, όπου εκκενώθηκαν προληπτικά το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός.

Δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική κυρίως στις περιοχές Γαστούνη και Βαρθολομιο, ενώ έχουν σταλεί μηχανήματα του Δήμου για να καθαρίσουν τους δρόμους που έχουν πλημμυρίσει.

Απεγκλωβισμός μαθητών από το Δημοτικό Βαρθολομιού
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε επέμβαση της πυροσβεστικής στο Δημοτικό σχολείο Βαρθολομιού, ενώ πραγματοποιείται απεγκλωβισμός των μαθητών. Σταδιακά με τρακτέρ και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πηνειού μεταφέρουν τα παιδιά, καθώς οι γύρω δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και οι γονείς δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σχολείο.

Κλειστή η Εθνικής Οδός Πύργου – Πατρών στο ύψος της Αρετής

Κλειστή είναι η Εθνική Οδός Πύργου – Πατρών στο ύψος της περιοχής Αρετή, καθώς έχει πλημμυρίσει τμήμα της Εθνικής Οδού.

 Πλημμύρισαν σπίτια στο Κουρτέσι
Στο χωριό Κουρτέσι οι κάτοικοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με σοβαρές ζημιές, καθώς πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις εξαιτίας ενός λαγκαδιού και κάτοικοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι και κινδύνεψαν να πνιγούν.

Πηγή πληρ. patrisnews.gr-ilialiave.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice

Χαλκιδική: Νεκρό 8χρονο παιδί που κατέρρευσε μπροστά στους γονείς του

otavoice

ΗΠΑ: Η Χάρις συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία της – Τραμπ: «Είναι τρελή»

otavoice

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στους Φούρνους – Σε ύφεση το μέτωπο

otavoice

Πέθανε ο Αλέν Ντελόν στα 88 του χρόνια

otavoice

Σκωτία: Ανακαλύφθηκε ναυάγιο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

otavoice