OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Από αύριο σε ισχύ τα μέτρα – Τι θα ισχύει

Σε ανακοινώσεις για την ισχύ των μέτρων που αποφασίστηκαν κατά τη σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί αλλά και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ειδικών, προχώρησε  ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι” τα μέτρα που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τις 3 Ιανουαρίου θα ισχύσουν από τις 6 το πρωί της Πέμπτης.

Διασκέδαση: Ωράριο έως τις 12 μόνο καθήμενοι σε τραπέζια 6 ατόμων χωρίς ορθίους και απαγόρευση μουσικής. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το ωράριο παρατείνεται έως τις 2 τα ξημερώματα.

Όλα τα άλλα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί ισχύουν από αύριο και έχουν να κάνουν με τηλεργασία και χρήση διπλής μάσκας. Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι οι συμπολίτες μας που πλήττονται είναι στις νεότερες γενιές. ” είπε.

 

 Αναλυτικά τα μέτρα:

-Τίθεται ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, μόνο για καθήμενους σε τραπέζια 6 ατόμων, χωρίς ορθίους. Η μουσική θα απαγορεύεται. Ειδικά για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ισχύει έως τις 2 το πρωί και πάλι με τις ίδιες προϋποθέσεις, δηλαδή με καθήμενους σε τραπέζια 6 ατόμων και χωρίς μουσική.

Επίσης, θα ισχύσουν από αύριο το πρωί και τα υπόλοιπα μέτρα, που είχαν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου. Δηλαδή:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζομένους στην εστίαση, στα Μέσα Μεταφοράς, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.

-Απαγόρευση οργανωμένων πάρτι σε ιδιωτικούς χώρους.

-Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.

-Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

-Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice