OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Νέο τουρκικό παραλήρημα -Απειλές Σοιλού, κατά Ελλάδας, Frontex και Ευρώπης

Συνεχίζουν οι τούρκοι την προσφιλή πολιτική των ευθείων προκλήσεων κατά της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης. Σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει λέει μια λαική ρήση και ο Ερντογάν με την παρέα του από γαβγίσματα δίνουν και παίρνουν.

Αυτή τη φορά τον τηλεβόα των προκλήσεων έπιασε ο γνωστός υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος με δηλώσεις του επιτέθηκε κατά της Frontex, της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ο Σοϊλού πιστό φερέφωνο της αυλής του ψευτοσουλάτανου, υποστήριξε ότι ο οργανισμός Frontex πρέπει να καταργηθεί και τον χαρακτήρισε τον “μαύρο θεσμό του αιώνα μας”, ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί ένα μάθημα στον οργανισμό, την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Ο παραληρών Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στη Σύσκεψη Αξιολόγησης του 2021 στη Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος, είπε ότι η Τουρκία είναι το απομεινάρι της τελευταίας πραγματικής και κλασικής αυτοκρατορίας που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Μόνο που δεν μας ανέλυσε τα πεπραγμένα αυτής της δήθεν Αυτοκρατορίας και κυρίως τα πολιτισμικά στοιχεία της, πλην τις γενοκτονίες και τα διαρκή εγκλήματα.

Ο Υπουργός της χώρας που έχει ιστορία συνιφασμένη με ποινικό μητρώο, έκανε μαθήματα ανθρωπισμού ισχυριζόμενος ότι “το πιο σημαντικό ζήτημα φυσικά είναι η καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης ενώ και τα pushback που γίνονται εδώ, ειδικά από την Ελλάδα, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”. Τόνισε ότι πέρυσι καταγράφηκαν δύο θάνατοι και 3 περιπτώσεις εξαφάνισης λόγω των pushback, και πρόσθεσε ότι οκτώ θάνατοι οφείλονται σ’ αυτήν την αιτία, το 2021. “Η Frontex είναι συνεργός σ’ αυτό το έγκλημα αγνοώντας το διεθνές δίκαιο” υπογράμμισε ο Τούρκος ΥΠΕΣ που συνέχισε ζητώντας την κατάργηση του Οργανισμού:

“Η Frontex είναι ο μαύρος θεσμός του αιώνα μας και ένας θεσμός που οι “σκλάβοι” του πρέπει να φορούν μαύρα περιβραχιόνια στα μανίκια τους… Είναι ένας βρώμικος θεσμός. Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός και η Ευρώπη θα λογοδοτήσουν γι’ αυτόν τον οργανισμό. Η Frontex είναι ο πιο βρώμικος θεσμός στον κόσμο. Η Ευρώπη πρέπει να τον καταργήσει” σημείωσε ο Σοϊλού και πρόσθεσε: “Η Frontex είναι ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της πραγματικά μαύρης νοοτροπίας της Ευρώπης στον 21ο αιώνα” .

Παράλληλα, ο Σοϊλού υποστήριξε ότι τα pushback πρέπει να παρακολουθούνται στενά και τόνισε ότι ένα μάθημα πρέπει να δοθεί στην Frontex, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, σύμφωνα με το TRTHaber.com.

Το θέμα είναι κατά πόσο είναι αποφασισμένη η Ευρωπαική Ένωση να δώσει ένα ξεκάθαρο μάθημα στην τουρκική θρασύτητα και προκλητικότητα. Τα συνεχή χτυπήματα ακραίων ισλαμικών κύκλων που στηρίζονται από το  τουρκικό καθεστώς μέσα στην καρδιά της Ευρώπης μέχρι σήμερα έχουν μείνει αναπάντητα, κυρίως λόγω της γερμανικής προστασίας στην Άγκυρα.

Σχετικά Άρθρα

Τραυματισμός συνοριοφύλακα στον Έβρο από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

otavoice

Μητσοτάκης: Ο Ελληνισμός δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να επανενωθεί η Κύπρος

otavoice

Microsoft: Το ψηφιακό «βραχυκύκλωμα» επηρέασε 8,5 εκατομμύρια συσκευές Windows

otavoice

Υεμένη: Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο λιμάνι Χοντέιντα

otavoice

Πυρκαγιά στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας- Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

otavoice

Πενήντα χρόνια από την εισβολή του «Αττίλα»

otavoice