OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Γερμανός Υπουργός Υγείας: “Αφελές ότι η Omicron είναι το τέλος της πανδημίας- Πιθανά, έρχεται πιο θανατηφόρα μετάλλαξη”

Νερό στον μύλο των σεναρίων που θέλουν μετά την παραλλαγή όμικρον να ακολουθεί μια πιο θανατηφόρα μετάλλαξη με τα ίδια χαρακτηριστικά ραγδαίας μετάδοσης, έριξε ο Υπουργός Υγείας της Γερμανίας σε δηλώσεις του, την ίδια ώρα που υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία πως ο πλανήτης μπορεί να επιστρέψει στην κανονικότητα του.

Είναι σενάρια συνωμοσιολογίας όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί μείωσης του πληθυσμού της γης ή τελικά βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας απρόβλεπτης παγκόσμιας κρίσης με τραγικές συνέπειες;

Ο Γερμανός Υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ είπε ότι είναι «αφελές» να πιστεύουμε ότι η παραλλαγή όμικρον θα είναι το τέλος της πανδημίας. Προειδοποίησε ότι νέες μεταλλάξεις του COVID-19 είναι ακόμα πιθανές.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach επέμεινε ότι οι εντολές εμβολίων είναι η μόνη διέξοδος από την πανδημία, καθώς η παραλλαγή Omicron συνεχίζει να εξαπλώνεται στη Γερμανία και σε όλο τον κόσμο.

Μιλώντας στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Welt , ο Lauterbach είπε ότι η απόκτηση ανοσίας μέσω μόλυνσης ήταν ένας «βρώμικος εμβολιασμός» και όχι η λύση.

“Χρειαζόμαστε ακόμη εντολή εμβολίου . Διαφορετικά, το όμικρον είναι ένας βρώμικος εμβολιασμός από την πίσω πόρτα. Το να υπολογίζουμε ότι όλοι θα μολυνθούν αργά ή γρήγορα και θα αποκτήσουν ανοσία… θα προκαλούσε μεγάλα προβλήματα”, είπε.

Η έκδοση omicron του ιού μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι πιο ήπια από τις προηγούμενες παραλλαγές. Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι “πολλοί άνθρωποι θα αρρωστήσουν σοβαρά με συχνά μόνιμες βλάβες”, εάν το omicron αφεθεί ανεξέλεγκτο.

«Για τα παιδιά μας θα ήταν ένα απολύτως ανεύθυνο πείραμα», είπε σε ένα tweet νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

 

Φόβος για μελλοντικές παραλλαγές
Ο υπουργός Υγείας είπε επίσης ότι είναι «αφελές» να πιστεύουμε ότι «το όμικρον είναι το τέλος της πανδημίας».

“Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι επίσης σημαντικός για τις μελλοντικές παραλλαγές που μπορεί να αναπτυχθούν ακόμα”, είπε στον Welt . «Η λοίμωξη από το Omicron δεν κάνει απαραίτητα κάποιον άνοσο στην επόμενη παραλλαγή του ιού».

Ο Lauterbach προειδοποίησε επίσης για την πιθανότητα να αρχίσει να εξαπλώνεται μια νέα, πιο επικίνδυνη παραλλαγή.

“Φανταστείτε για ένα δευτερόλεπτο ότι η παραλλαγή του όμικρον ήταν σημαντικά πιο θανατηφόρα. Τότε θα βρισκόμασταν σε υπαρξιακό κίνδυνο τώρα”, είπε ο Lauterbach. «Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα αναπτυχθεί σύντομα μια παραλλαγή που είναι πολύ πιο επικίνδυνη».

Όταν ρωτήθηκε από τη Welt για το εάν θα υπήρχε επαρκές απόθεμα εμβολίων, ο Λάουτερμπαχ είπε ότι η προμήθεια ήταν βασική προτεραιότητα από τότε που η νέα κυβέρνηση ανέλαβε τα καθήκοντά της τον περασμένο μήνα.

Είπε ότι έχουν προμηθευτεί 25 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Moderna, οι οποίες θα ήταν αρκετές για 50 εκατομμύρια αναμνηστικές βολές για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Πηγή DW.COM

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου – Εκκένωση της περιοχής

otavoice

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice

Χαλκιδική: Νεκρό 8χρονο παιδί που κατέρρευσε μπροστά στους γονείς του

otavoice

ΗΠΑ: Η Χάρις συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία της – Τραμπ: «Είναι τρελή»

otavoice

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στους Φούρνους – Σε ύφεση το μέτωπο

otavoice