OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού με την επιδείνωση του, στις περισσοτερες περιοχές της Ελλάδας.

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στο Ιόνιο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 16 και μόνο στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα θα φθάσει κατά τόπους τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία  από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδα ένταση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και σταδιακά ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι ανεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και από τις απογευματινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Έυβοια, θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικα βορειοανατολικοι έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice