OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κόλαφος! Η ελληνική δικαιοσύνη στέλνει τον Σεβάν Νισανιάν στην Αρμενία – Θα ξαναγυρίσω

Σήμερα το Πρωτοδικείο της Σύρου δημοσίευσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο Σεβάν Νισανιάν αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με την απόφαση, είναι υποχρεωμένος να εγκαταλείψει οικειοθελώς την Ελλάδα εντός των 15 ημερών. Δεδομένου ότι ο Σεβάν Νισανιάν είναι υπήκοος της Δημοκρατίας της Αρμενίας, εάν το επιθυμεί, μπορεί να αναχωρήσει για την Αρμενία.

Μια απόφαση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν απόφαση του  Πόντιου Πιλάτου. Δεν το παραδίδουμε στα χέρια του Ερντογάν αλλά δεν τον προστατεύουμε, δεν τον αγκαλιάζουμε, δεν του παρέχουμε άσυλο,  όπως θα έπρεπε να πράξουμε για κάθε κυνηγημένο από τον παντουρκισμό.  αποδεκτό στην χώρα μας.

Μισή απόφαση λοιπόν που δεν τιμά τα ελληνικά χρώματα και δεν δίνει διεθνώς το στίγμα που αρμόζει στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία. Τώρα αν πίσω από όλα αυτά υπάρχουν άλλου είδους διαπραγματεύσεις και σκοπιμότητες είναι κάτι που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και έχει δευτερεύουσα σημασία.

Η αρμενική πρεσβεία στην Αθήνα αρκέστηκε σε μια απλή γνωστοποίηση της απόφασης χωρίς να προβεί σε περαιτέρω σχολιασμό.

Να θυμίσουμε πως  ο Νισανιάν, βρέθηκε στην Ελλάδα έχοντας “δραπετεύσει” από τις φυλακές του Εξπρές του Μεσονυχτίου, για τα πιστεύω του και δυστυχώς αντιμετωπίζεται με εχθρότητα ως Τούρκος πολίτης. Το έγκλημα που φαίρεται να  διέπραξε στη Σάμο που μένει με νόμιμη άδεια παραμονής τα τελευταία τέσσερα χρόνια μαζί με την Ελληνίδα σύζυγό του, Ήρα Τζούρου,  είναι ότι αγόρασε με τα χρήματά του, τρία ερείπια, μισογκρεμισμένα σπίτια του νησιού, τα ανακαίνισε και τα έκανε κόσμημα για την πόλη που μένει.

Κάποιοι δήθεν “υπερπατριώτες” Σάμιοι, τον κατήγγειλαν στις αρχές ότι παραβιάζει το νόμο που απαγορεύει σε Τούρκο πολίτη να αγοράζει ακίνητα και γη στα ακριτικά νησιά. Προφανώς η καταγγελία δεν έγινε τυχαία και βασικός στόχος ήταν να απελαθεί και να παραδοθεί στα χέρια του Ερντογάν, ο αρμένιος διανοούμενος ακτιβιστής.

Με την στημένη και μεθοδευμένη κατηγορία συνελήφθη και κρατήθηκε εδώ και μέρες κάτω από άθλιες συνθήκες στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Σάμου. Η αστυνομία τον παρέπεμψε στον αρμόδιο εισαγγελέα ζητώντας την “αναγκαστική απέλασή του για θέμα εθνικής ασφάλειας”. Λές και η ελλάδα κινδυνεύει από ένα φιλέλληνα με δεδηλωμένη την αγάπη του για τον Ελληνισμό και την Ιστορία του.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες τα σαΐνια της ΕΥΠ (που δεν πήραν είδηση τζιχαντιστές που περνούν τα σύνορα) αυτή τη φορά, ξέχασαν να αναφέρουν στο φάκελο που πήγε στον εισαγγελέα ότι ο άνθρωπος αυτός είναι παντρεμένος πολλά χρόνια με Ελληνίδα. Η εισαγγελία το έμαθε από το δικηγόρο του Σεβάν Νισανιάν, όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες που του προσάπτουν.

Φαίνεται πως κάποιοι κύκλοι, όπως το ΕΛΙΑΜΕΠ και το φιλοτουρκικό λόμπυ στη χώρα μας παίζουν με μαεστρία το ανθελληνικό έργο τους.

Τον διώχνουμε και αυτός αποθεώνει την Ελλάδα 

Για μια ακόμη φορά ο Σεβάν Νισανιάν απέδειξε πόσο πολύ αγαπάει τη χώρα μας , παρόλο που αυτή του δείχνει την πόρτα της εξόδου. Σχολιάζοντας την δικαστική απόφαση και την 15ημερη διορία οικειοθελούς απέλασης, ευχαριστεί δημόσια όσους τον στήριξαν και εύχεται η περιπέτεια του να τον αναγκάσει να είναι προσωρινά μακριά από την Ελλάδα.

Είτε βρεθώ στην Αρμενία, είτε κάπου αλλού η αδικία θα διορθωθεί και θα βρεθώ ξανά στην Ελλάδα, γράφει ο Σεβάν. Δεν παρέλειψε στην δήλωση του, να δείξει κάποια τοπικά κυκλώματα της Σάμου, που κρύβονται πίσω από την εθνικά ατιμωτική πράξη τους.

Σχετικά Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: Ανοιχτοί σήμερα 18 φάροι σε όλη τη χώρα

otavoice

Τήλος: Εντοπίστηκαν 59 αλλοδαποί – Επιχείρηση διάσωσης εγκύου

otavoice

Αναχαιτίστηκε ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Κιέβου

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου – Εκκένωση της περιοχής

otavoice

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice