OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Αρμένιος Πρέσβης Tigran Mkrtchyan υπέβαλε τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης της Αρμενίας στην Ελλάδα Tigran Mkrtchyan, συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελαροπούλου  και υπέβαλε τα διαπιστευτήριά του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μετά την επίσημη τελετή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Αρμένιο Πρέσβη, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα αναπτύξει περαιτέρω διμερείς σχέσεις.
Υπογραμμίζοντας τις παραδοσιακές φιλικές σχέσεις Αρμενίας-Ελλάδος και τους στενούς ιστορικά διαμορφωμένους δεσμούς, ο Πρέσβης Tigran Mkrtchyan σημείωσε ότι οι δύο χώρες έχουν μεγάλες δυνατότητες για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο k θα γίνει Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας, η ατζέντα της αρμενικής-ελληνικής συνεργασίας θα να διευρυνθεί περαιτέρω, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο αδελφικών λαών και χωρών. Ο πρέσβης τόνισε, ότι οι αρμενικές-ελληνικές σχέσεις βασίζονται σε κοινές αξίες, αρχές και αδελφικούς δεσμούς που ξεπερνούν κάθε είδους άλλες σχέσεις. Παράλληλα, ο πρέσβης σημείωσε ότι πυρήνας των δραστηριοτήτων του δεν θα είναι μόνο η πολιτική και οικονομική Εμβάθυνση των σχέσεων, αλλά και η εφαρμογή μεγάλων δυνατοτήτων σε πολιτιστικές και επιστημονικές σφαίρες.
Οι συνομιλητές αντάλλαξαν επίσης ιδέες για συνεργασία στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών.

Η Πρόεδρος Κατερίνα Σακελαροπούλου ευχήθηκε στον Πρέσβη Mkrtchyan καλή επιτυχία στην υλοποίηση της διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα και εξέφρασε την υποστήριξή της στην αποστολή. Η Πρόεδρος συνεχάρη επίσης τους Αρμένιους που γιορτάζουν στις 20 Ιανουαρίου για την 30η επέτειο από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Θεού και Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice

ΕΛΑΣ: Αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς – Έχουν εξιχνιασθεί 78 υποθέσεις

otavoice

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice