OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην Ρούλα Πισπιρίγκου, άσκησε η εισαγγελεία

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της μητέρας της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος, η δίωξη ασκήθηκε με βάση τα στοιχειά που διαβίβασε το τμήμα ανθρωποκτονιών στην εισαγγελία.

Η κατηγορία που απήγγειλε ο εισαγγελέας πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση. Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε εις βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Μάλιστα ως επικίνδυνη για τη διάπραξη και νέων αδικημάτων ζητήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να συλληφθεί η μητέρα της μικρής Τζωρτζίνας που είναι ήδη αντιμέτωπη με κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.  Αφού «είναι ικανή να σκοτώσει το παιδί της τότε είναι ικανή να σκοτώσει και άλλους», ήταν το σκεπτικό της εισαγγελίας.

 

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε νωρίτερα η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας από την Πάτρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζεται η έρευνα για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας.

Ο εισαγγελέας μετά την μελέτη της δικογραφίας και των στοιχείων για τον θάνατο της Τζωρτίνας αποφασίσε την δίωξη της μητέρας των τριών άτυχων κοριτσιών  για ανθρωποκτονία από πρόθεση. 

Η δικογραφία βρίσκεται στον ανακριτή που έχει και τον τελευταίο λόγο για την έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου προσήχθει από το σπίτι της στην Πάτρα και οδηγείται αυτή την ώρα στην ΓΑΔΑ.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών μεταφέρεται συνοδεία αστυνομικών από την Πάτρα στην Αθήνα, κατόπιν σχετικής εντολής που έδωσε ο εισαγγελέας Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr  στις τοξικολογικές εξετάσεις στην Τζωρτζίνα εντοπίστηκαν δύο θανατηφόρες ουσίες, που δεν έχουν καταγραφεί μεταξύ των ουσιών που λάμβανε η 9χρονη ως φαρμακευτική αγωγή για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε μετά την ανακοπή που υπέστη, ενώ νοσηλευόταν.

Η μία εξ’ αυτών των ουσιών είναι η κεταμίνη, η οποία χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων από κτηνιάτρους, και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό. Φαίνεται ότι με κάποιο τρόπο οι αστυνομικές αρχές έχουν συνδέσει την συγκεκριμένη ουσία με την μητέρα.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενημέρωσε σχετικά τον εισαγγελέα και αυτός έδωσε οδηγία η μητέρα των τριών παιδιών να μεταχθεί στην Αθήνα.

Η δικογραφία διαβιβάζεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και αφορά στον θάνατο της Τζωρτζίνας. Η Εισαγγελία θα μελετήσει τη δικογραφία και, αναλόγως, θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες.

Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι στην γειτονιά που διαμένει η συλληφθείσα, από το άκουσμα της είδησης για την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία της.

Σχετικά Άρθρα

Mpox: Μάλλον απίθανο να εξελιχθεί σε πανδημία

otavoice

Σιβηρία: Μαίνονται 31 δασικές πυρκαγιές – Εκατοντάδες παιδιά απομακρύνονται από κατασκηνώσεις

otavoice

Ζελένσκι: Για τη δημιουργία «ουδέτερης ζώνης» η προέλαση στο Κουρσκ

otavoice

Αλλαγή καιρού με βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

otavoice

Στο Ισραήλ ο Μπλίνκεν για να «τρέξει» συμφωνία για τη Γάζα – Νετανιάχου και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται

otavoice

«Ηλεκτρονικός φάκελος» για «μαύρα ενοίκια» και αδήλωτα τετραγωνικά

otavoice