OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Έγγραφο βόμβα του ΕΟΔΥ – 16.519 οι νεκροί από κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ

Σχεδόν επτά στους δέκα πέθαναν εκτός ΜΕΘ σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του ΕΟΔΥ που είχε στα χέρια του ο Πλεύρης και το απέκρυψε. Μετά την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα ένα ακόμη επίσημο έγγραφο αποκαλύπτει το μέγεθος της ανεπάρκειας του συστήματος υγείας, που η κυβέρνηση προσπάθησε με επικοινωνιακά τρυκ να σκεπάσει. 

Αποκάλυψη – βόμβα για τους συνανθρώπους μας που πέθαναν από κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ φέρνει στο φως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Παύλος Πολάκης. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας παρουσιάζει έγγραφο του ΕΟΔΥ προς τον Θάνο Πλεύρη, όπου αποκαλύπτεται πως από τους 26.635 νεκρούς στη χώρα μας οι 16.519 πέθαναν εκτός ΜΕΘ.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το έγγραφο που φέρει την υπογραφή του προέδρου του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτης και έχει «θέμα: Απάντηση σε επίκαιρη επερώτηση 06/03/15 – 11 -2021».

Σημειώνεται επακριβώς ότι «συνολικά από την αρχή της πανδημίας έως και 01/03/22 έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ 16.519 (Εντός και εκτός νοσοκομείου).

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το έγγραφο αυτό βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Υγείας Θάνου Πλέυρη αλλά δεν το δημοσιοποίησε στη Βουλή, ωστόσο το εντόπισε ο Τομέας Διαφάνειας και το δημοσιεύει ο Παύλος Πολάκης.

Στο έγγραφο περιγράφεται επίσης ότι «η μέση διάρκεια παραμονής των διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ, (ανεξάρτητα από την έκβαση τους αν δηλαδή μπήκαν στη συνέχεια σε ΜΕΘ, απεβίωσαν ή εξήλθαν από το νοσοκομείο) ήταν 4,7 μέρες».

 

«Αυτή είναι η αποτύπωση της καταστροφικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για αυτήν την εκατόμβη κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Φύγετε τώρα, αποτύχατε σε όλα» τονίζει μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης.

Ωστόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ χαρακτήρισε ως την «πιο θλιβερή δικαίωση των όσων έλεγε από το Μάϊο του 2021, «πως οι εφτά ασθενείς στους δέκα πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ».

Παράλληλα κατηγορεί τον υπουργό Υγείας ως τον «πιο μέγιστο εξευτελισμό του Πλεύρη ο οποίος προχθές στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για την πανδημία, αράδιασε ένα σκασμό ψέματα και περηφανευόταν για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας».

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ

otavoice

Προειδοποιεί την Ευρώπη ο ΠΟΥ: Αναμένονται περισσότερα κρούσματα «ευλογιάς των πιθήκων»

otavoice

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice