OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μέτρα Μητσοτάκη: Κουπόνια καυσίμων αντί μείωσης φορολογίας

Με κουπόνια στα καύσιμα για περιορισμένο αριθμό πολιτών, στα πρότυπα του σιδηρρούν παραπετάσματος ή τριτοκοσμικής χώρας,  απαντά η κυβέρνηση στην έκρηξη των τιμών στα καύσιμα που έχει φέρει σε κατάσταση απελπισίας καταναλωτές και επαγγελματίς.

Στο αποψινό διάγγελματα του ο Πρωθυπουργός με λουκ αξύριστο, μοίρασε κατά την προσφιλή μέθοδο του μερικά ακόμη δις ευρώ, τα οποία όπως και σε άλλες ανάλογες περιόδους αποδείκτηκαν όνειρα απατηλά και υποσχέσεις άνευ αντικρύσματος για τα φτωχοποιημένα νοικοκυριά που βιώνουν ένα γολγοθά.

Η άρνηση να μειώσει την φορολογία στα καύσιμα όταν το 50% της τιμής επιβαρρύνεται από την κρατική επιβολή φόρων( όπως έπραξε η Κύπρος), είναι εγκληματική για τους καταναλωτές και την αγορά. Την ώρα που στενάζει η κοινωνία στα κρατικά ταμεία συρρέουν εκατομμύρια ευρώ από την αύξηση του φόρου ( από 0,7 ευρώ στα 1.2 ευρώ το λίτρο) και με αυτά σήμερα κάνει παροχολογία.

Τι είπε στο διάγγελμα ο Πρωθυπουργός: 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα τρίμηνο πρόγραμμα πρόσθετων ενισχύσεων, ύψους 1,1 δισ. ευρώ “που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο”. Διευκρίνισε ότι οι ρυθμίσεις αυτές, αφορούν την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά, την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος, αλλά και τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων.

Τα μέτρα αυτά συνδυάζονται με ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε ότι πλαισιώνονται “από τον νέο, χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ και από την επικείμενη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού”. Εξήγησε, επίσης, ότι τα μέτρα θα ισχύουν για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο και, αύριο, οι αρμόδιοι υπουργοί θα τα εξειδικεύσουν. Έκανε λόγο για ρυθμίσεις “στοχευμένες” που δίνουν ειδικότερη έμφαση στη στήριξη των πιο αδύναμων και “ευθυγραμμισμένες με τη συνετή δημοσιονομική πολιτική την οποία έχουμε εξαρχής χαράξει”.

Σχετικά Άρθρα

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice