OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Αυτοί είναι οι όμιλοι του MUDIAL QATAR 2022

Στη Ντόχα του Κατάρ  πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η κλήρωση της φάσης των ομίλων του 220ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Την τελετή παρουσίασαν ο Βρετανός ηθοποιός Ίντρις Έλμπα και η δημοσιογράφος Ρεσμίν Τσόουντχάρι.

 «Θέλουμε να είναι μία γιορτή, μια γιορτή του ποδοσφαίρου, με θετικότητα, με όλο τον κόσμο να συγκεντρώνεται εδώ στο Κατάρ, όπου οι υποδομές είναι θεαματικές», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο.

Η φάση των ομίλων θα διεξαχθεί μέσα σε διάστημα 12 ημερών, από τις 21 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.

Εναρκτήριο παιχνίδι του Mudial, το Κατάρ -Εκουαδόρ στις 21 Νοεμβρίου.  Το μεγάλο ντέρμπι του 5ου ομίλου ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γερμανία είναι στις 27 Νοεμβρίου.

Από την κληρωτίδα που συμμετείχαν 32 ομάδες, οι οκτώ όμιλοι διαμορφώθηκαν ως εξής:

 

1ος όμιλος
Κατάρ
Εκουαδόρ
Σενεγάλη
Ολλανδία

2ος όμιλος
Αγγλία
Ιράν
ΗΠΑ
Ουαλία ή Σκωτία/Ουκρανία(Μπαράζ)

3ος όμιλος
Αργεντινή
Σαουδική Αραβία
Μεξικό
Πολωνία

4ος όμιλος
Γαλλία
Περού ή ΗΑΕ/Αυστραλία(Μπαράζ)
Δανία
Τυνησία

5ος όμιλος
Ισπανία
Κόστα Ρίκα ή Νέα Ζηλανδία(Μπαράζ)
Γερμανία
Ιαπωνία

6ος όμιλος
Βέλγιο
Καναδάς
Μαρόκο
Κροατία

7ος όμιλος
Βραζιλία
Σερβία
Ελβετία
Καμερούν

8ος όμιλος
Πορτογαλία
Γκάνα
Ουρουγουάη
Νότια Κορέα

Ο μικρός και ο μεγάλος τελικός έχουν προγραμματιστεί για τις 17 και 18 Δεκεμβρίου, στα γήπεδα Khalifa International Stadium και Lusail Stadium αντίστοιχα.

Οι αναμετρήσεις των ομίλων θα διεξάγονται στις 12:00, 15:00, 18:00 και 21:00, ενώ τα νοκ άουτ στις 17:00 και στις 21:00. Η φάση των “16” θα πραγματοποιηθεί από τις 3 μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, τα προημιτελικά στο διήμερο 9-10, ενώ τα ημιτελικά στις 13 και 14 Δεκεμβρίου. Μεταξύ των νοκ άουτ αγώνων θα υπάρξει διήμερη παύση αγωνιστικής δράσης.

 Τα οκτώ στάδια του Μουντιάλ 2022

1.Ντόχα, Khalifa International Stadium (40.000 θέσεις): το μοναδικό στάδιο της χώρας που υπήρχε πριν από την επιλογή της χώρας ως διοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

2.Aλ-Κορ, Al-Bayt Stadium (60.000 θέσεις): αυτό το στάδιο, με ιδιαίτερη πρόσβαση για τους φιλάθλους (μόνο με λεωφορείο ή ταξί), χτίστηκε με τη μορφή σκηνής Βεδουίνων.

3.Al-Βακράχ, Al-Janoub Stadium (40.000 θέσεις): το σχήμα αυτού του σταδίου είναι εμπνευσμένο από τις γάστρες των ψαρόβαρκων που υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό στις ακτές της Αραβικής Χερσονήσου.

4.Ντόχα, Education City Stadium (40.000 θέσεις): πολύ εύκολη η πρόσβαση, που έχει σχήμα διαμαντιού.

5.Aλ-Ραγιάν, Ahmad Bin Ali (40.000 θέσεις): μια γραμμή μετρό έχει δημιουργηθεί ειδικά για τη σύνδεση της Ντόχα με αυτό το στάδιο που βρίσκεται σε μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της χώρας, όχι μακριά από την έρημο.

6.Ντόχα, Al-Thumama (40.000 θέσεις): ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από το «taqiyah», παραδοσιακό ανδρικό κάλυμμα κεφαλής της περιοχής.

7.Ντόχα, 974 (40.000 θέσεις): αυτό το στάδιο κατασκευάστηκε από κοντέινερ και άλλα επαναχρησιμοποιημένα υλικά. Θα αποσυναρμολογηθεί πλήρως μετά το τουρνουά.

8.Λουσάιλ, Lusail Iconic Stadium (80.000 θέσεις): βρίσκεται σε μια πόλη που δημιουργήθηκε ειδικά για το τουρνουά και αυτό το στάδιο θα φιλοξενήσει τον τελικό.

 Τ’ αστέρια στη σκηνή

Η σκηνή της τελετής κλήρωσης… πλημμύρισε με διάσημα αστέρια. Βγήκαν για να συναντήσουν τους παρουσιαστές, το Βρετανό ηθοποιό Ίντρις Έλμπα και τη δημοσιογράφο Ρεσμίν Τσόουντχάρι, μαζί με τους Κάρλι Λόιντ (δύο φορές νικήτρια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών με τις Ηνωμένες Πολιτείες), Τζερμέιν Τζένας (πρώην παίκτης της Τόττεναμ) και Σαμάνθα Tζόνσον (Βρετανίδα τηλεοπτική παρουσιάστρια), οι Καφού (Βραζιλία) και Λόταρ Ματέους (Γερμανία), Αμπέλ Αχμέντ ΜαλΑλάχ (Κατάρ), Αλί Νταεί (Ιράν), Μπόρα Μιλουτίνοβιτς (Σερβία/Μεξικό), Τζέι Τζέι Οκότσα (Νιγηρία), Ραμπάχ Ματζέρ (Αλγερία) και Τιμ Κέιχιλ (Αυστραλία).

Σχετικά Άρθρα

Mpox: Μάλλον απίθανο να εξελιχθεί σε πανδημία

otavoice

Σιβηρία: Μαίνονται 31 δασικές πυρκαγιές – Εκατοντάδες παιδιά απομακρύνονται από κατασκηνώσεις

otavoice

Ζελένσκι: Για τη δημιουργία «ουδέτερης ζώνης» η προέλαση στο Κουρσκ

otavoice

Αλλαγή καιρού με βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

otavoice

Στο Ισραήλ ο Μπλίνκεν για να «τρέξει» συμφωνία για τη Γάζα – Νετανιάχου και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται

otavoice

«Ηλεκτρονικός φάκελος» για «μαύρα ενοίκια» και αδήλωτα τετραγωνικά

otavoice