OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Πρόκληση Οικονόμου: “Oι Έλληνες έχουν μάθει στο τζάμπα και το δωρεάν-Να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ”

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι πρωτοφανείς δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, για τους πολίτες που δεν αδυνατούν να πληρώσουν τους ληστρικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ και των παρόχων ενέργειας.

Ο κ. Οικονόμου αντιγράφοντας την κυνική και προκλητική πρακτική Γεωργιάδη, στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ απάντησε απαξιωτικά και επιθετικά στην κοινωνία, στην αναφορά ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 5.000 διακοπές ρεύματος σε πολίτες που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς και ότι εκκρεμούν ακόμα 16.000 εντολές για διακοπή, λέγοντας πως :

«Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα ούτε του δωρεάν και θα πρέπει να πληρώνει ο καθένας τις υποχρεώσεις του».

«Ποτέ δεν ήταν τσάμπα η ΔΕΗ, ο κόσμος πάντα πλήρωνε», σχολίασε ο δημοσιογράφος ακούγοντας την εξοργιστική δήλωση του πρόθυμου βουλευτή, που προφανώς δείνει εξετάσεις νομιμοφροσύνης για ενδεχόμενο ανασχηματισμό.

Ο βουλευτής της ΝΔ, παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, επέμεινε με προκλητικότητα χιλίων καρδιναλίων στους ισχυρισμούς του, υποστηρίζοντας ότι οι συνταξιούχοι μπορούν να ακόμη να πληρώσουν, υποστηρίζοντας ότι η κοινωνία έχει γαλουχηθεί στο «τζάμπα και το δωρεάν».

«Στο τζάμπα έχει γαλουχηθεί μια κοινωνία η οποία πρέπει αυτή τη στιγμή να καταλάβει. Εσείς πιστεύετε ότι ο συνταξιούχος δεν μπορεί να πληρώσει; Από τα 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, δεν μπορούν να πληρώσουν; Οι 20 χιλιάδες που δεν πληρώσαν πιστεύετε ότι είναι συνταξιούχοι; Να δούμε το προφίλ των ανθρώπων αυτών», σχολίασε.

Για τον βουλευτή της κυβερνητικής παράταξης όλα είναι καλώς, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με την ρήτρα αναπροσαρμογής, οι πολίτες δεν έχουν κανένα οικονομικό πρόβλημα και ούτε λίγο ούτε πολύ είναι χαρούμενοι που πληρώνουν ληστρικούς λογαριασμούς ρεύματος. Βέβαια ότι οι υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες λαμβάνουν μέτρα προστασίας των καταναλωτών, αυτό ο κ. Οικονόμου το αγνοεί.

Η τοποθέτηση Οικονόμου είναι ενδεικτική του τρόπου σκέψης στο κυβερνητικό επιτελείο που προσπαθεί με τεχνάσματα και φιλοδωρήματα να ξεγελάσει τους καταναλωτές, υπερασπιζόμενη σθεναρά τα συμφέροντα των ενεργειακών ομίλων. 

 Βασίλη Οικονόμου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστάνε 600 εκατ. ευρώ… το τζάμπα και το κλέψε δικό σας ταλέντο.

 

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice