OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Στο 28% η αποχή στις γαλλικές εκλογές- Στις 9 ώρα Ελλάδος η πρώτη εκτίμηση

Στις 8 το βράδυ(9 ώρα Ελλάδας) , οι Γάλλοι θα μπορέσουν να μάθουν το όνομα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Μακρόν ή Λεπέν; Δημοσκοπήσεις και εκτιμήσεις δείχνουν Μακρόν και μένει να επιβεβαιωθεί και στα αποτελέσματα της προεδρικής κάλπης.

Η αποχή εκτιμάται στο 28% στον δεύτερο γύρο

Η αποχή αναμένεται να φτάσει το 28% στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, δηλαδή 2,5 μονάδες περισσότερες από το 2017 (25,44%), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IFOP .

Το επίπεδο της αποχής θα ήταν αυξημένο κατά 1,7 μονάδες σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο (26,31%), αλλά παραμένει κάτω από το ρεκόρ για δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών το 1969 (31,3%). Είναι μόλις η τρίτη φορά, μετά το 1969 και το 2017, που η αποχή αυξάνεται μεταξύ δύο προεδρικών γύρους.

Το μεσημέρι, η συμμετοχή μειώθηκε επίσης κατά 26,41%, σχεδόν δύο μονάδες λιγότερο από το 2017 (28,23%). Τα εκλογικά τμήματα παραμένουν ανοιχτά, έως τις 8 το βράδυ σε ορισμένες πόλεις.

 

 Σε περίπτωση νίκης πού θα περάσει το βράδυ ο Εμανουέλ Μακρόν;

Εάν επανεκλεγεί στο τέλος του δεύτερου γύρου, ο υποψήφιος πρόεδρος επιθυμεί να γιορτάσει τη νίκη του από τους τεράστιους παριζιάνικους κήπους του Champs de Mars, στους πρόποδες του Πύργου του Άιφελ.

Σχετικά Άρθρα

Reuters: Η Ρωσία κατασκευάζει UAV «καμικάζι» με κινέζικους κινητήρες

otavoice

Ρουμανία: Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω πλημμυρών

otavoice

Ιράν: Η Τεχεράνη εκτόξευσε «με επιτυχία» νέο ερευνητικό δορυφόρο

otavoice

Ο Μεντβέντεφ απειλεί να μετατρέψει το Κίεβο σε διαλυμένη περιοχή

otavoice

Κίεβο: Συντρίμμια μη επανδρωμένου αεροσκάφους έπεσαν σε δημοτικό κτίριο

otavoice

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού: Τι γιορτάζουμε σήμερα 14 Σεπτεμβρίου

otavoice