OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Όχι Ερντογάν σε Σουηδία-Φινλαδία: «Ας μην μπουν στον κόπο» να ταξιδέψουν στην Τουρκία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι διπλωματικές αντιπροσωπείες της Σουηδίας και της Φινλανδίας «ας μην μπουν στον κόπο» να ταξιδέψουν στην Τουρκία για να πείσουν την Άγκυρα να εγκρίνει το αίτημά τους, πρόσθεσε.

Συνεχίζει το σκληρό παιχνίδι ο Τούρκος Πρόεδρος απέναντι στην Ατλαντική Συμμαχία, παρόλο που ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ παρουσιάστηκε χθες βέβαιος ότι η Άγκυρα θα ταυτιστεί με την πρόταση των υπολοίπων μελών για αποδοχή της ένταξης των δυο χωρών.

Η διαφοροποίηση του στο θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, συνεχίζει να αποτελεί βασική στρατηγική επιλογή του και να πατάει σε δυο βάρκες. Στην ουσία όμως είναι πλήρως ταυτισμένος με την ρωσική εισβολή αφού σε καμιά περίπτωση δεν έδειξε να ενοχλείται από όσα συμβαίνουν στην πολύπαθη Ουκρανία. Το αντίθετο, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί γεωπολιτικά την κρίση και να αρπάξει μια ευκαιρία να αναδειχθεί σε περιφερειακό πρωταγωνιστή.

Σχετικά Άρθρα

Ρωσία: Σεισμός 7,2 βαθμών στα ανοιχτά της Καμτσάτκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι ΗΠΑ

otavoice

Ουκρανία: Η ασφάλεια στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια επιδεινώνεται

otavoice

Προελαύνουν οι Ουκρανοί σε ρωσικό έδαφος- Οργή της Μόσχας για την είσοδο δημοσιογράφων

otavoice

Φωτιά στους Φούρνους- Εκκένωση περιοχών- Άνεμοι 8 μποφόρ

otavoice

Γάζα: Ισραηλινό σφυροκόπημα μετά τις συνομιλίες, πάνω από 40.000 οι νεκροί – Χαμάς: Ψευδαισθήσεις τα περί κατάπαυσης πυρός

otavoice

Πάνω από 50 ρουκέτες έριξε η Χεζμπολάχ στο Βόρειο Ισραήλ

otavoice