OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Υιοθετεί τον εκβιασμό Ερντογάν, ο φιλότουρκος Στόλτενμπεργκ

Δεν κρύβει σε κάθε κρίση την φιλοτουρκική θέση του ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, εξισώνοντας τις τουρκικές προκλήσεις και εκβιασμούς με θεμιτές ανησυχίες. Ακόμη και στην προκλητική συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα -χώρα μέλος της συμμαχίας- ο Στόλτενμπεργκ παίρνει ίσες αποστάσεις και ζητά να επιλυθούν οι διαφορές υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία είναι στρατηγική σύμμαχος.

Το ίδιο κάνει και τώρα με το τουρκικό βέτο στις αιτήσεις ένταξης Σουηδίας και Φιλανδίας το οποίο επικαλείται θέματα τρομοκρατίας, όταν η Άγκυρα έχει επιδοθεί σε ρόλο περιφερειακού τρομοκράτη  στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Σουηδία έχει κάνει σημαντικά βήματα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Τουρκίας, προκειμένου να εγκριθεί η αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ που έχει υποβάλει, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, στη διάρκεια μιας επίσκεψης του στη Σουηδία.

“ Χαιρετίζω το γεγονός ότι η Σουηδία άρχισε ήδη να αλλάζει την νομοθεσία της κατά της τρομοκρατίας και ότι θα διασφαλίσει ότι το νομικό πλαίσιο για τις εξαγωγές όπλων θα αντανακλά την μελλοντική κατάστασή της ως μέλος του ΝΑΤΟ με νέες δεσμεύσεις προς τους συμμάχους της,” δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου με την πρωθυπουργό της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον.

“ Αυτά είναι δύο σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση των ανησυχιών που έχει θέσει η Τουρκία,” πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Σχετικά Άρθρα

Γάζα- Χαν Γιουνίς: Δεκάδες άμαχοι νεκροί – Νέο κύμα προσφύγων

otavoice

Αύριο Τετάρτη «πετάει» για Παρίσι η ελληνική ολυμπιακή αποστολή

otavoice

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών

otavoice

Γ.Γ. ΟΗΕ – Ολυμπιακοί Αγώνες: «Καλώ όλους να καταθέσουν τα όπλα, ειρήνη για όλους»

otavoice

Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία νότια Καρπάθου-Κάσου

otavoice

Πανελλαδικές 2024: Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος και σε ποιες πτώση

otavoice