OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ζελένσκι: Ο στρατός απελευθέρωσε περισσότερες από 30 κοινότητες στο Χάρκοβο

Ο ουκρανικός στρατός απελευθέρωσε περισσότερες από 30 κοινότητες στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στο πλαίσιο της αντεπίθεσης που έχει εξαπολύσει κατά των Ρώσων εισβολέων, δήλωσε απόψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ζελένκσι δήλωσε: «Επί του παρόντος, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν απελευθερώσει και θέσει υπό τον έλεγχό τους περισσότερες από 30 κοινότητες στην περιφέρεια του Χαρκόβου», κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. «Οι επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη», συμπλήρωσε.

Την Πέμπτη (8/9), ο πρόεδρος Ζελένσκι υποστήριξε πως ο ουκρανικός στρατός έχει ανακαταλάβει εδάφη συνολικής έκτασης 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων από την αρχή του μήνα.

Η Ρωσία «πιάστηκε εξαπίνης»

Η γρήγορη ανάκτηση εδαφών από τις ουκρανικές δυνάμεις στο Χάρκοβο έπιασε εξαπίνης τη Ρωσία σε ένα τρωτό σημείο της γραμμής του μετώπου και η αντεπίθεση αυτή απειλεί έναν σημαντικό κόμβο ανεφοδιασμού που χρησιμοποιεί η Μόσχα στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές.

Η αιφνιδιαστική προέλαση ήταν η πιο εντυπωσιακή στιγμή του πολέμου μέχρι στιγμής, δεδομένου και ότι σημειώθηκε στην περιοχή του Χαρκόβου, στα βορειοανατολικά, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Χερσώνα, στον νότο, όπου αναμενόταν να ρίξουν όλο το βάρος τους οι ουκρανικές δυνάμεις.

Η Μόσχα ελέγχει εδώ και μήνες περίπου το ένα πέμπτο των ουκρανικών εδαφών στα νότια και τα ανατολικά. Ενίσχυσε τις δυνάμεις της στα νότια, καθώς το Κίεβο συζητούσε σχέδια για αντεπίθεση σε αυτές τις περιοχές, όμως οι ρωσικές δυνάμεις έμειναν εκτεθειμένες σε άλλα μέτωπα, εξήγησε ο Κόνραντ Μουζίκα, ο διευθυντής της εταιρείας στρατιωτικών συμβούλων Rochan στην Πολωνία.

Σχετικά Άρθρα

Προφυλακιστέοι οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν τον 20χρονο στο Άργος

otavoice

Μεγάλη πυρκαγιά έξω από την πόλη Όλμπια στη Σαρδηνία

otavoice

Αμερικανική αντιπροσωπεία στη Βηρυτό για να συζητήσει την αποχώρηση του Ισραήλ από τις «πιλοτικές ζώνες»

otavoice

Βιετνάμ: 15 νεκροί Ινδοί τουρίστες από ανατροπή σκάφους

otavoice

ΣΥΡΙΖΑ: Η Κεντρική Επιτροπή ζητά την επιστροφή Πολάκη – «Ιστορική συνεδρίαση», είπε ο ίδιος

otavoice

Ιράν: Δεν θα δεσμευόμαστε από τη συμφωνία τερματισμού του πολέμου αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις από τις ΗΠΑ

otavoice