OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τσαβούσογλου: Εκνευρισμός και απογοήτευση μετά την συνάντηση με Μπλίνκεν

Γκρίνια και ενόχληση στις «αποσκευές» του Μεβλούτ Τσαβούσογλου από το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Μπορεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών να έκανε το δικό του σόου πριν αναχωρήσει για την άλλη άκρη του Ατλαντικού «διαφημίζοντας» και με το παραπάνω στους Τούρκους λόγω και της προεκλογικής περιόδου τη συνάντησή του με τον Άντονι Μπλίνκεν, όμως, φαίνεται πως το πολυπόθητο ραντεβού δεν πήγε, όπως ενδεχομένως θα περίμενε ο ίδιος και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Και αυτό καθώς ο Τσαβούσογλου δεν φαίνεται να πήρε καμία ξεκάθαρη και σαφή δήλωση εκ μέρους της Ουάσιγκτον για τα F-16. Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας μετά το πέρας της συνάντησης με τον Αμερικανό ομόλογό του με τις δηλώσεις που έκανε, έδειξε την απόσταση που συνεχίζει να χωρίζει τις δύο πλευρές. Κοινές δηλώσεις των δύο αξιωματούχων… δεν είδαμε ποτέ.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι το θέμα των F-16 δεν σχετίζεται, και δεν πρέπει να συσχετιστεί, με την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ από την πλευρά της Άγκυρας. Υπογράμμισε επίσης ότι η διοίκηση Μπάιντεν ακόμα δεν έχει κάνει γνωστό πότε ακριβώς θα στείλει την πρότασή της για τα τουρκικά F-16 στο αμερικανικό Κογκρέσο. Ο ίδιος έδειξε μάλιστα να αμφισβητεί εμμέσως και την αποφασιστικότητα της πλευράς Μπάιντεν στο συγκεκριμένο θέμα, απέναντι σε ένα Κογκρέσο μέλη του οποίου απορρίπτουν πολλές από τις απαιτήσεις της Τουρκίας. Επιπλέον, κάλεσε τις ΗΠΑ να διατηρήσουν την ισορροπία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

Εξελίξεις στο Κυπριακό «βλέπει» ο Ν. Χριστοδουλίδης

otavoice

«Ψηφιακό βραχυκύκλωμα»: Προβληματισμός, πότε θα ξεπεραστεί και αν ξανασυμβεί

otavoice

ΥΠΕΝ: Η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

otavoice

Microsoft: «Λύθηκε το πρόβλημα» – Συγγνώμη για το χάος ζητάει η Crowdstrike

otavoice

Τουρκικές απειλές για Κύπρο: «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ…»

otavoice

Βόρεια Κορέα – Ρωσία: Ενισχύονται οι διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες

otavoice