OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αποσύρθηκε η κτηνοτρόφος Μάγδα Κοντογιάννη από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Ανατολική Αττική

Βόμβα στην Ανατολική Αττική.

Η δυναμική κτηνοτρόφος Μάγδα Κοντογιάννη με σημαντική παρουσία στην Ανατολική Αττική από τη θέση της κτηνοτρόφου αλλά και της ενεργού πολίτη έκανε γνωστό ότι για λόγους αρχής αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Η επιλογή για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ της γραμματέα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, παρουσιάστηκε σαν ένα άνοιγμα σε πρόσωπα με κοινωνικά ερείσματα και συμβολισμούς και η απόφαση της δημιουργεί τεράστιο ζήτημα, τόσο στον κόσμο των κτηνοτρόφων αλλά και στην Ανατολική Αττική όπου η Μάγδα Κοντογιάννη είναι πρόσωπο αγαπητό και με μεγάλη κοινωνική αποδοχή.

Με επαγγελματική υπευθυνότητα, με αυθεντικότητα προς την κτηνοτροφική κοινωνίας της Αττικής… ΔΕΝ αποδέχομαι την επιλεκτική τροποποίηση μόνο για τους πτηνοτρόφους, αναφέρει η κ. Κοντογιάννη αναφερόμενη στις επιλεκτικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και οι οποίες θέτουν εκτός πλαισίου τις κτηνοτροφικές μονάδες.

Με την απόφαση της έδειξε πως πάνω από τα κόμματα βάζει το συμφέρον του κλάδου της, τους κτηνοτρόφους που μοχθούν σε δύσκολες συνθήκες να επιβιώσουν και να προσφέρουν στην κοινωνία.

 

Κοντογιάννη: Η σημερινή κυβέρνηση… καταδικάζει την κτηνοτροφία σε αφανισμό

Η κ Μάγδα Κοντογιάννη, δήλωσε επίσης ότι: Προσπαθήσαμε πολλές φορές να επισημάνουμε στην πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ ότι ο μαξιμαλιστικών προδιαγραφών Ν4056/2012 «καταστρέφει» την Ελληνική κτηνοτροφία. Οι προϋποθέσεις του ν4056/2012 ΔΕΝ είναι ισόρροπες με το Ελληνικό περιβάλλον, και ότι δεν είναι ισόρροπο προκαλεί καταστροφή. Ιδιαίτερα στις υπάρχουσες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις οι προϋποθέσεις για διατήρηση ήταν καταστροφικές για τους παλαιούς κτηνοτρόφους. ΔΕΝ έγινε τίποτε θετικό με τον Ν4859/2021, μάλιστα καταργήθηκε η δευτεροβάθμια δυνατότητα επανελέγχου της αίτησης αδειοδότησης. Έτσι το 90% των υφιστάμενων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων παραμένει χωρίς άδεια λειτουργίας, χωρίς δυνατότητα ένταξης σε προγράμματα χρηματοδότησης, χωρίς δυνατότητα επέκτασης, χωρίς δυνατότητα μεταβίβασης και σε ομηρεία του εμπορίου.

Από την απλή καταγραφή των ιστορικών γεγονότων φαίνεται ότι η πολιτεία μπορούσε να τακτοποιήσει ομόλογα τόσο τις κτηνοτροφικές, όσο και τις πτηνοτροφικές (που ούτως ή άλλως είναι κτηνοτροφικές …) εγκαταστάσεις, και μάλιστα το έκανε επιλεκτικά μόνο για την πτηνοτροφία, τόσο προκλητικά που μοιάζει με προεκλογική ρύθμιση.

Μάλιστα μόλις στις 31/3/2023 σε ημερίδα για την επισιτιστική ασφάλεια της GaiaΑΕ αναφέρθηκε από την κα Ε. Τσιφόρου, ότι η αυτάρκεια ζωικής παραγωγής 2018-2020 φθάνει στα κοτόπουλα 87% ενώ στα χοιρινά μόνο 30,3% και στο βόειο μόνο 23,9%. Εάν επιβαλλόταν κάποια επείγουσα παρέμβαση αυτή θα έπρεπε να γίνει στην ισχυρά ελλειμματική ζωική παραγωγή σε όλη την κτηνοτροφία και όχι μόνο επιλεκτικά στην πτηνοτροφία.

Έστω και «επιλεκτικά» και «μερικώς» η νομοθέτηση ήταν προς θετική κατεύθυνση για την ζωική παραγωγή, αλλά αποδεικνύει εμφανώς ότι η σημερινή κυβέρνηση «κατόπιν στοχευμένων ενεργειών» μέρους της πολιτικής ηγεσίας καταδικάζει την κτηνοτροφία σε αφανισμό των υπαρχόντων κτηνοτροφικών μονάδων, και αυτό προκαλεί μεγάλη λύπη.

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη πυρκαγιά στον Παλαμπά Θεσπρωτίας – Εκκένωση του χωριού

otavoice

Unicef – ΠΟΥ: Αίτημα κατάπαυσης πυρός για τον εμβολιασμό 640.000 παιδιών στη Γάζα

otavoice

Τουρκική Εθνοσυνέλευση – Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών (video)

otavoice

To Κίεβο έδωσε εικόνες για τις «πρώτες ώρες» της εισβολής στο ρωσικό Κουρσκ

otavoice

Επίδειξη ισχύος της Χεζμπολάχ – Εκτοξευτές πυραύλων σε σήρραγες από τον ν. Λίβανο ως τη Συρία

otavoice

Οι τιμές της ενέργειας τον Αύγουστο και η προοπτική για Σεπτέμβριο

otavoice