OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

ΗΠΑ: 21 οι νεκροί, από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους & τις καταιγίδες

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις νότιες και δυτικο-κεντρικές ΗΠΑ καθώς ανεμοστρόβιλοι και σφοδρές καταιγίδες κατέστρεψαν σπίτια και επιχειρήσεις, ξερίζωσαν δέντρα και κατέστρεψαν γειτονιές σε μεγάλο τμήμα της χώρας. Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται επτά στην κομητεία του Τενεσί, τέσσερις στη μικρή πόλη Γουίν του Αρκάνσας, τέσσερις στο Ιλινόις και τρεις στο κοντινό Σάλιβαν της Ιντιάνα.

Άλλοι θάνατοι από τις καταιγίδες που έπληξαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο (1/4) αναφέρθηκαν στην Αλαμπάμα και το Μισισιπή, καθώς και ένας κοντά στο Λιτλ Ροκ του Αρκάνσας, όπου ο δήμαρχος δήλωσε ότι περισσότερα από 2.000 κτίρια βρέθηκαν στο πέρασμα του ανεμοστρόβιλου.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους και ισχυρές καταιγίδες που ενδέχεται να πλήξουν το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Οχάιο.

Πριν από μια εβδομάδα, ένας ανεμοστρόβιλος σάρωσε το Μισισιπή, σκοτώνοντας 25 ανθρώπους, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε την περιοχή προχθές Παρασκευή.

Σχετικά Άρθρα

Τουρκικές απειλές για Κύπρο: «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ…»

otavoice

Βόρεια Κορέα – Ρωσία: Ενισχύονται οι διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες

otavoice

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο νότιο τμήμα του Περού – Aισθητός σε Χιλή και Αργεντινή

otavoice

Παγκόσμιο «μπλακ άουτ» από μαζική κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων

otavoice

Με απόφαση της ισραηλινής Κνεσέτ, «απαγορεύεται» η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

otavoice

Έξι νεκροί στο νότιο Λίβανο από Ισραηλινή επιδρομή

otavoice