OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ουκρανία: Έξι άρματα μάχης Leopard 2, παραδίδει η Ισπανία

Σε λίγες ημέρες η Ισπανία παραδίδει στην Ουκρανία έξι άρματα μάχης Leopard 2 και θα ακολουθήσει δεύτερη παρτίδα με άλλα τέσσερα άρματα.

Η Ισπανία θα παραδώσει εντός των προσεχών ημερών τα πρώτα έξι από τα συνολικά 10 άρματα μάχης Leopard 2 που έχει υποσχεθεί στην Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες.

 

Και «δεύτερη παρτίδα»

«Θ’ ακολουθήσει μια δεύτερη παρτίδα με άλλα τέσσερα άρματα μάχης», είπε ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης του γερμανικού ομίλου Funke, η οποία δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο.

«Θα υποστηρίξουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί», τόνισε, αναφερόμενος σε «ανθρωπιστική βοήθεια, υποδοχή προσφύγων και παράδοση αμυντικών οπλικών συστημάτων».

Πρόσφατα, 55 Ουκρανοί ολοκλήρωσαν στην Ισπανία την εκπαίδευσή τους στα άρματα μάχης Leopard: 40 μέλη πληρώματος και 15 μηχανικοί.

Τα Leopard που παραδίδει η Ισπανία στην Ουκρανία είναι παλαιότερου τύπου (2Α4). Ο ισπανικός στρατός διαθέτει συνολικά 347 άρματα μάχης Leopard. Εξ αυτών, τα 108 είναι Leopard 2A4 και 239 είναι Leopard 2A6 (σ.σ. τα οποία είναι πιο προηγμένα).

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ήδη λάβει άρματα μάχης Leopard από τη Γερμανία, τον Καναδά και την Πολωνία, προκειμένου να απωθήσουν τους ρώσους εισβολείς από τα κατεχόμενα εδάφη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

 

Οβίδες από Εσθονία

Η κυβέρνηση της Εσθονίας είχε επίσης αναγγείλει ανήγγειλε προχθές την προσεχή παράδοση νέας στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, η οποία συμπεριλαμβάνει οβίδες για στοιχεία του πυροβολικού με διαμέτρημα 155 χιλιοστών, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας στο Ταλίν.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice