OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ουκρανία: Έκρηξη στην Κριμαία – Διακοπή στη γραμμή Συμφερόπολης-Σεβαστούπολης

Εκρηξη στην κατεχόμενη από τους Ρώσους εδώ και εννέα χρόνια χερσόνησο της Κριμαίας φέρεται να έχει προξενήσει εκτροχιασμό τρένου και διακοπή της κύριας σιδηροδρομικής γραμμής της περιοχής, καθώς οι αντιστασιακές δυνάμεις των Ουκρανών και των Τατάρων συνεχίζουν τη δράση τους. 

Οπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης η τοποθετημένη από τους Ρώσους παράνομη ηγεσία της Κριμαίας, έχει διακοπεί η σιδηροδρομική σύνδεση της πρωτεύουσας της Κριμαίας, Συμφερόπολης με τη γειτονική Σεβαστούπολη.

Ο Ολεγκ Κριούτσκοφ, σύμβουλος του τοπικού Ρωσόφιλου διοικητή επικαλέστηκε πληροφορίες από το λεγόμενο υπουργείο Μεταφορών της Κριμαίας, δηλώνοντας ότι «η κίνηση των ηλεκτρικών τρένων στο τμήμα Συμφερούπολη-Σεβαστούπολη έχει ανασταλεί προσωρινά. Οι επιβάτες θα μεταφερθούν σε αυτούς τους σταθμούς με λεωφορεία. Η επανέναρξη της κίνησης θα ανακοινωθεί αργότερα», σε ανάρτηση στον ιστότοπο Telegram.

Πληροφορίες από τη Ρωσία έκαναν λόγο για έκρηξη στη σιδηροδρομική γραμμή. Η υπηρεσία σιδηροδρόμων της Κριμαίας ανακοίνωσε ότι ο εκτροχιασμός του τρένου συνέβη λόγω «παρέμβασης μη εξουσιοδοτημένων προσώπων στο έργο των σιδηροδρομικών μεταφορών».

Ο τοπικός διοικητής των Ρώσων Σεργκέι Αξιόνοφ απέφυγε να μιλήσει για έκρηξη, αναφέροντας ότι εκτροχιάστηκε τρένο με σιτηρά και δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA, στις 7.45 το πρωί της Πέμπτης εκτροχιάστηκαν πέντε βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας Ποχτόβοε και Τσιστένκοε, κοντά στη Συμφερόπολη. Δεν υπάρχει αναφορά για τον λόγο του εκτροχιασμού, παρά μόνο ότι τα αίτια διερευνώνται.

Σχετικά Άρθρα

Τον Νικήτα Κακλαμάνη για Πρόεδρο Βουλής, θα ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

otavoice

Τέλος εποχής για τα Υποθηκοφυλακεία – Μετάβαση στο ψηφιακό Κτηματολόγιο

otavoice

Γρίπη των πτηνών: «Υπαρκτός ο κίνδυνος ανάδυσης στελεχών του ιού με πανδημικό δυναμικό»

otavoice

ΕΛΣΤΑΤ: Στα 370,865 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος-Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία

otavoice

Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον Νικήτα Κακλαμάνη για Πρόεδρο της Βουλής

otavoice

ΗΠΑ: Έκλεισε η πλατφόρμα των αιτούντων ασύλου για επικοινωνία με την αμερικανική κυβέρνηση

otavoice