OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Παραιτήθηκε ο Υπουργός Νότης Μηταράκης – Στη θέση του ο Γ. Οικονόμου 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της «Καθημερινής» που αποκάλυπτε ότι ο Νότης Μηταράκης έκανε διακοπές την ώρα που καιγόταν η χώρα. Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, την παραίτηση του Μηταράκη ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν είναι δυνατόν όταν όλοι βρίσκονται στις θέσεις τους για να αντιμετωπίσουν τις φωτιές, κάποιοι να λείπουν» ανέφεραν μεταξύ άλλων από το Μαξίμου.

Από το περιβάλλον του Μηταράκη αφήνουν να διαρρεύσει ότι υπήρχε ενόχληση του υπουργού για το διπλό άδειασμα που υπέστη έπειτα από τις δηλώσεις του για την πανεπιστημιακή και την έφιππη αστυνομία. Μάλιστα προσθέτουν ότι ο ίδιος είχε «ενημερώσει το Μαξίμου για την ολιγοήμερη απουσία του» και ότι δεν του τηλεφώνησε κανείς για να επιστρέψει.

 

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο

Σχετικά Άρθρα

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice

ΕΛΑΣ: Αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς – Έχουν εξιχνιασθεί 78 υποθέσεις

otavoice

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice