OTA VOICE
Εργασιακά

ΑΣΕΠ: 3.300 προσλήψεις εκπαιδευτικών αποκλειστικά για το ολοήμερο σχολείο

Την πρόσληψη περίπου 3.300 επιπλέον αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αποκλειστικά και μόνο για την επέκταση του ολοήμερου σχολείου, το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά στο 50% των ολοήμερων τμημάτων σε όλη τη χώρα, διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή, αναφέρθηκε στην επέκταση του ωραρίου στα σχολεία, τονίζοντας ότι από τον Σεπτέμβριο θα τελειώνει στις 17:30.

Παράλληλα, αλλάζει και το πρόγραμμα, το οποίο «θα είναι πιο διαδραστικό, θα έχει για παράδειγμα δημιουργική γραφή, θα έχει καλλιτεχνικά θα έχει και άλλες δράσεις» διαδραστικές δράσεις, συμπλήρωσε η ίδια.

Υπενθυμίζουμε, πως στο νέο ολοήμερο σχολείο δεν θα υπάρχουν κριτήρια για την εγγραφή των μαθητών.

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν, περίπου, 8.600 διορισμοί εκπαιδευτικώνόπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ, προσθέτοντας πως αυτό είναι κάτι που «θα φέρει τα σχολεία στην καλύτερη ισορροπία που είχαν τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια.

Παράλληλα, «τα κενά θα καλυφθούν μέσω περαιτέρω προσλήψεων αναπληρωτών».

Προς έκδοση το Προεδρικό Διάταγμα για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως υποστήριξε πως οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν διπλά πτυχία, να κάνουν εσωτερικό Erasmus, ενώ ο σχεδιασμός είναι να ψηφιστεί εντός του μηνός Ιουλίου.

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε θετικά, και είμαστε στη διαδικασία έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος και αμέσως μετά θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι ομάδες προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων», είπε η κ. Κεραμέως αναφερόμενη στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ για προσλήψεις και διορισμούς εκπαιδευτικών

Υπενθυμίζουμε πως η υπουργός Παιδείας έχει ήδη δώσει διευκρινίσεις για το νέο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών μέσω γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξή της στο ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο FM 104,9, σημείωσε ότι το νέο σύστημα προσλήψεων στην εκπαίδευση με διαδικασίες ΑΣΕΠ θα αφορά τόσο τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, αλλά και τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών.

Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει για το 2023 να οργανώσει γραπτό διαγωνισμό για τον διορισμό εκπαιδευτικών, η Νίκη Κεραμέως: «Είναι κάτι που εξετάζουμε. Το είχαμε συζητήσει και στο παρελθόν. Για την ακόμη καλύτερη επιλογή και στελέχωση των σχολείων μας να υπάρχει και διαγωνισμός και για τους εκπαιδευτικούς, όπως θα γίνει και στο ευρύτερο δημόσιο.

Άρα, είναι μια πολιτική την οποία εξετάζουμε. Δεν είμαστε ακόμη σε θέση για να κάνουμε ανακοινώσεις. Πάντως, είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε για τις προσεχείς προσλήψεις και διορισμούς».

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει αποκαλύψει ότι τους τελευταίους μήνες σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, σχεδιάζει και επεξεργάζεται ένα νέο σύστημα μόνιμων διορισμών στο Δημόσιο για τους εκπαιδευτικούς.

Σχετικά Άρθρα

ΑΣΕΠ: Αιτήσεις για πρόσληψη μόνιμου ειδικού επιστημονικού προσωπικού

otavoice

Προσλήψεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Δήμου Κω

otavoice

ΔΥΠΑ: Aνοιχτό το πρόγραμμα ανέργων 45 ετών και άνω, σε περιοχές υψηλής ανεργίας

otavoice

Που τοποθετούνται 1.144 εργαζόμενοι τεχνολογικής εκπαίδευσης

otavoice

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.137 προσλήψεις σε Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

otavoice

ΑΣΕΠ: Με γνώση Η/Υ προκηρύξεις για 2.500 μόνιμες θέσεις ΔΕ και 817 στα νοσοκομεία

otavoice