OTA VOICE
Εργασιακά

Δεκτοί όλοι οι τίτλοι σπουδών για τη Δικαστική Αστυνομία

Δεκτοί γίνονται όλοι οι τίτλοι σπουδών, στην επικείμενη προκήρυξη μονίμων θέσεων της Δικαστικής Αστυνομίας.

Σε διαδικασία που μπορούν να συμμετάσχουν οι υποψήφιοι που διαθέτουν οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙΤΕΙ ή απολυτήριο – δίπλωμα κάθε τύπου Λυκείου.

Στη διαπίστωση αυτή προέβη υψηλόβαθμο στέλεχος του υπ. Δικαιοσύνης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα (22/7) στο workenter.gr.

Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει την ευρύτατη συμμετοχή, στον διαγωνισμό μονίμων θέσεων που προετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το ίδιο στέλεχος απαντώντας σε ερωτήσεις του workenter.gr, διευκρίνισε:

  • Για τις θέσεις της κατηγορίας ΔΕ, η προκήρυξη θα ορίζει τυπικό προσόν διορισμού το απολυτήριο Λυκείου ή δίπλωμα σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή τίτλο άλλου ισότιμου σχολείου (θα ισχύσει το άρθρο 17 του Π.Δ 50/2001)
  • Για τις θέσεις ΠΕ και ΤΕ, γίνεται αποδεκτό οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα σχολής Ανώτατης Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής (θα εφαρμοστεί το άρθρο 3 του Π.Δ 50/2001)

Ευρεία συμμετοχή

Η συγκεκριμένη προκήρυξη είναι από τις σπάνιες στο Δημόσιο, που επιτρέπουν την πρόσβαση σε οποιοδήποτε τίτλο σπουδών διαθέτει ο υποψήφιος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο θέμα του τίτλου σπουδών, δεν υπάρχει “κόφτης”, για τη συμμετοχή στην προκήρυξη.

Σημειώστε ότι οι υποψήφιοι, είτε προτιμήσουν τον πολιτικό είτε τον αστυνομικό κλάδο, θα πρέπει να έχουν γνώση χειρισμού Η/Υ και μιας ξένης γλώσσας (πολύ καλή γνώση για πτυχιούχους, απλώς καλή για απόφοιτους Λυκείου).

Σημειώστε ακόμη:

  • Η προκήρυξη γίνεται χωρίς την εμπλοκή του ΑΣΕΠ. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, όταν θα έρθει η ώρα υποβολής των αιτήσεων, αυτό θα γίνει στις κατά τόπους γραμματείες των δικαστηρίων.
  • Στην επικείμενη προκήρυξη, θα λαμβάνετε μέριμνα ώστε οι υποψήφιοι με έλλειψη πνευματικών και σωματικών δεξιοτήτων (που δεν τον καθιστούν ακατάλληλο για την άσκηση των καθηκόντων του), να μπορούν να συμμετάσχουν στις γραπτές εξετάσεις. Γι’ αυτούς τους υποψηφίους, θα υπάρξει διευκόλυνση, με την χορήγηση χρονικής παράτασης για την ολοκλήρωση της άσκησης.

Σχετικά Άρθρα

Προσλήψεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Δήμου Κω

otavoice

ΔΥΠΑ: Aνοιχτό το πρόγραμμα ανέργων 45 ετών και άνω, σε περιοχές υψηλής ανεργίας

otavoice

Που τοποθετούνται 1.144 εργαζόμενοι τεχνολογικής εκπαίδευσης

otavoice

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.137 προσλήψεις σε Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

otavoice

ΑΣΕΠ: Με γνώση Η/Υ προκηρύξεις για 2.500 μόνιμες θέσεις ΔΕ και 817 στα νοσοκομεία

otavoice

Υπεγράφη η προκήρυξη για 704 θέσεις ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. σε νοσοκομεία

otavoice