OTA VOICE
Εργασιακά

ΔΥΠΑ: Aνοιχτό το πρόγραμμα ανέργων 45 ετών και άνω, σε περιοχές υψηλής ανεργίας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο των Ενεργητικών Πολιτικών της ΔΥΠΑ, το “Πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 45 ετών και άνω, σε περιοχές θύλακες υψηλής ανεργίας” εξακολουθεί να είναι ανοιχτό για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τους φορείς Κ.ΑΛ.Ο.  που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα της επικράτειας, με προτεραιότητα σε όσες δραστηριοποιούνται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

Εάν η επιχείρηση επιλέξει το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης de minimis, θα πρέπει να μην έχει μειώσει το προσωπικό της το 3μηνο πριν την αίτηση και να μην έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 300.000 € τα προηγούμενα 3 χρόνια (τρέχον και 2 προηγούμενα).

Εάν η επιχείρηση επιλέξει το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης του Γενικού Απαλλακτικού Κανονισμού (ΓΑΚ), να μην έχει μειώσει το προσωπικό της το 12μηνο πριν την αίτηση και να μην έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 5.500.000 € από το έτος 2014.

Υπενθυμίζεται ότι οι ωφελούμενοι του καθεστώτος κρατικής ενίσχυσης του Γενικού Απαλλακτικού Κανονισμού (ΓΑΚ) ανήκουν στις εξής κατηγορίες ανέργων:

α) Άνεργοι σε Μειονεκτική Θέση:

  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι για 12 μήνες και άνω, ηλικίας άνω των 45 ετών

β) Άνεργοι σε Ιδιαίτερα Μειονεκτική Θέση:

  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι για 12 μήνες και άνω ηλικίας 50 ετών και άνω
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι για 24 μήνες και άνω ηλικίας 45 ετών και άνω

Η διάρκεια του Προγράμματος ανάλογα με το καθεστώς ενίσχυσης που η επιχείρηση επιλέξει διαμορφώνεται ως ακολούθως:

  • Εάν επιλέξει η επιχείρηση το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης de minimis, η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 18 μήνες.
  • Εάν επιλέξει η επιχείρηση το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης του Γενικού Απαλλακτικού Κανονισμού (ΓΑΚ), η διάρκεια της επιχορήγησης για την πρόσληψη ανέργων σε μειονεκτική θέση, είναι 12 μήνες.

Η επιχορήγηση του Προγράμματος:

  • Εάν επιλέξει η επιχείρηση το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης de minimis, η επιχορήγηση ανέρχεται σε ποσοστό του 70% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με ανώτερο όριο τα 666 € μηνιαία, και 80% με ανώτατο όριο τα 762 € μηνιαία σε περιοχές θύλακες υψηλής ανεργίας.
  • Εάν επιλέξει η επιχείρηση το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης του Γενικού Απαλλακτικού Κανονισμού (ΓΑΚ), η επιχορήγηση ανέρχεται σε ποσοστό 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με ανώτερο όριο τα 700 € μηνιαία.

Η επιχορήγηση περιλαμβάνει τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και του Επιδόματος Αδείας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σχετικά Άρθρα

Προσλήψεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Δήμου Κω

otavoice

Που τοποθετούνται 1.144 εργαζόμενοι τεχνολογικής εκπαίδευσης

otavoice

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.137 προσλήψεις σε Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

otavoice

ΑΣΕΠ: Με γνώση Η/Υ προκηρύξεις για 2.500 μόνιμες θέσεις ΔΕ και 817 στα νοσοκομεία

otavoice

Υπεγράφη η προκήρυξη για 704 θέσεις ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. σε νοσοκομεία

otavoice

Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την Δημοτική Αστυνομία

otavoice