OTA VOICE
Ντουντούκα

Αμφίρροπη “μάχη” στα Βριλήσσια

Σχολιάζει ο Θανάσης Μπέλτσος

Σε πλήρη διάταξη οι προεκλογικές ζυμώσεις στα Βόρεια Προάστια της Αττικής και το τοπίο έχει αναδείξει νέα πρόσωπα και νέες υποψηφιότητες που προμηνύουν εκλογική βραδιά για γερά νεύρα σε τρεις τουλάχιστον δήμους που κατά παράδοση έχουν εκλογικό ενδιαφέρον με ανατροπές και εκπλήξεις. Βριλήσσια, Χαλάνδρι και Μελίσσια -Πεντέλη.

Στα Βριλήσσια η επάνοδος τα δημοτικά του πρώην Δημάρχου και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αργύρη Ντινόπουλου έφερε σημαντικές αλλαγές και εξελίξεις. Ο για χρόνια δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης “Νέα Πνοή” Κώστας Ιωαννίδης ανακοίνωσε την απόσυρση του από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα και την σκυτάλη πήρε ο νεαρός αλλά αυτοδιοικητικά έμπειρος Γιάννης Πισιμίσης, ο οποίος έχει πέρα του μεγαλύτερου όγκου της “Νέας Πνοής” και την στήριξη της τοπικής οργάνωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο νυν δήμαρχος Ξένος Μανατογιάννης, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και έχοντας εκλεγεί ανατρέποντας το 2014 τα προγνωστικά μιας και είχε λάβει στον πρώτο γύρο μόνο 19% προσπαθεί να κάνει άνοιγμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο και ευελπιστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επίσημα δεν θα έχει υποψήφιο με την νυν επικεφαλής του 2014 , Ελένη Σακισλή (διευθύνοντα σύμβουλο στην ΑΕΔΑΚ) να είναι σε στενή συνεργασία με την δημοτική αρχή και να κυοφορείτε συνεργασία.  Δεν εκλείπουν όμως και στο δήμαρχο τα προβλήματα με βασικό αυτό της σύγκρουσης με την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στα Βριλήσσια και τον Αντιδήμαρχο Κώστα Μουζάκη που ανεξαρτητοποιήθηκε.

Στο παιχνίδι όπως πάντα παραμένει ο Γιάννης Τσιούτσιας με τον συνδυασμό “Δράση για μια Άλλη Πόλη” με αριστερό προφίλ που επί τρεις φορές έχει καταγράψει σημαντικές εκλογικές δυνάμεις, χαίρει της εκτίμησης του κόσμου και μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη. Ερώτημα παραμένει αν θα σχηματίσει συνδυασμό ο Κώστας Παπασπηλίου ο οποίος είχε στις εκλογές του 2014 παίξει καθαροστικό ρόλο στην εκλογή του νυν δημάρχου, μιας και έχει απολέσει σημαντικά στελέχη του με κυριότερο το δημοτικό σύμβουλο Κώστα Φαράκλα.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος που ποντάρει στο θυμικό των δημοτών έχει για την ώρα πάρει με το μέρος του τον επί σειρά ετών δημοτικό σύμβουλο της “Νέας Πνοής” και τ. Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, γνωστό στο χώρο του αθλητισμού, Τάσο Δημητρίου, ενώ ερωτηματικά έχει προκαλέσει και ανεξαρτητοποίηση της τ. Αντιδημάρχου και μέλους της “Νέας Πνοής” Οικονομικών, Κατερίνας Χρυσοπούλου -η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας- που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο.

Όμως στον Αργύρη Ντινόπουλο χρεώνουν ότι εγκατέλειψε τον Δήμο για την κεντρική πολιτική σκηνή, άσχετα από το έργο που έκανε στην μια και μοναδική τετραετία που διοίκησε, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εμπιστοσύνη στις προθέσεις του σε σχέση με την πόλη και αν αποτελούν τα Βριλήσσια για αυτόν απλά μια λύση ανάγκης και πολιτικής επιβίωσης.
Δεν αποκλείεται πάντως μέχρι το τέλος του χρόνου να εμφανιστούν είτε συμμαχίες των νυν δικεδικητών, είτε νέα πρόσωπα που θα αλλάξουν το σκηνικό.

Σχετικά Άρθρα

Η ακτινογραφία των κομμάτων σε απόλυτους αριθμούς- Τι έδειξε η ευρωκάλπη

otavoice

Ευρωεκλογές: Πρώτο κόμμα η αποχή με +60% – Η κοινωνία τους γυρνάει την πλάτη

otavoice

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice