OTA VOICE
Ντουντούκα

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Πως ένα πολιτικό θαύμα εξελίχθηκε σε συστημικό Δούρειο Ίππο.

2009 ο Κώστας Καραμανλής εγκαταλείπει το Μαξίμου  ή καλύτερα αποδρά, για να παραδώσει στον Γιώργο Παπανδρέου την σκυτάλη. Ήταν η αρχή εγκλωβισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας  στα σχέδια του διεθνούς παράγοντα με την πλήρη φτωχοποίηση και την διάλυση του παραγωγικού ιστού και το σοκ που θα ακολουθούσε .

2010 μπαίνουμε βιαίως στο ΔΝΤ με το διάγγελμα ΓΑΠ από το Καστελόριζο ,με τις γνωστές παλινωδίες  και την δημιουργική λογιστική. Η έκρηξη την κοινωνίας όπως αναμενόταν ήταν έντονη. Μέχρι το 2012 δημιουργείτε ένα τεράστιο κοινωνικό ρεύμα αντίδρασης στην βίαιη φτωχοποίηση και διάλυση του κοινωνικού ιστού ( εικόνες πολιτών να τρώνε από κάδους σκουπιδιών, αυτοκτονίες, λουκέτα  …) με κορυφή το κίνημα των αγανακτισμένων που με σημείο αναφοράς τις πλατείες απειλούσαν την ισορροπία του συστήματος.

Στα τέλη του 2011 η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Στις εκλογές του 2012  που έρχονταν ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια πλειοψηφία με επίκεντρο την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν προ των πυλών. Θα έλεγα μάλιστα ότι ήταν μια διαδικασία χωρίς επιστροφή. Το σύστημα που επιχείρησε την βίαιη αλλαγή στη χώρα δεν ήθελε ακόμη αριστερή κυβέρνηση μιας και θα έπρεπε να περάσουν πολιτικές σκληρές που καμιά τέτοια κυβέρνηση εκείνη την ώρα δεν θα μπορούσε να υλοποιήσει. Έτσι έπρεπε η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς να ανακοπεί για την ώρα. Έπρεπε να βρεθεί λοιπόν ένα πολιτικό ανάχωμα που θα καθυστερούσε τις πολιτικές εξελίξεις και θα έδινε την ευκαιρία μια κυβέρνηση συνεργασίας των δυο πολιτικών δυνάμεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  να περάσει τα δυο πρώτα σκληρά μνημόνια. Βλέπετε ο Τσίπρας δεν θα μπορούσε να το καταφέρει εκείνη την χρονική στιγμή. Τον κράτησαν εφεδρεία για το επόμενο στάδιο.

Το πείραμα Καρατζαφέρη είχε καεί με την συμμετοχή στη συγκυβέρνηση των ανδρείκελων και το ΛΑΟΣ είχε αποσυντεθεί. Έτσι λοιπόν  εφηύραν ένα πολιτικό που είχε στοιχεία ανατροπής και στήριξαν πάνω του το σχέδιο ανάσχεσης του κύματος αντίδρασης. Έπρεπε πάση θυσία ανάμεσα στο κατεστημένο δίπολο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στο ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργηθεί ένα πολιτικό ανάχωμα που θα απορροφούσε τους κραδασμούς και τις μετακινήσεις πολιτών προς την αριστερά. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήταν ο δούρειος ίππος του συστήματος. Αν ο πρόεδρος ήταν γνώστης του ρόλου του και αν κάποιοι συνένοχοι -συμμέτοχοι έστησαν στις πλάτες μας μια φάμπρικα ,θα αναδειχτεί  αργά ή γρήγορα όταν θα βγουν στο φως τα στοιχεία και θα ανοίξουν τα στόματα.

Με πρώτο βιολί τον Πάνο Καμμένο , όπου ο Αντώνης Σαμαράς με την διαγραφή του το Νοέμβριο του 2011 φρόντισε να ηρωοποιήσει  και την επιστράτευση βουλευτών όπως οι Μαρκόπουλος, Ζώης, Κόλλια, Κουντουρά και συστημικών μιντιακών προσώπων  όπως οι Τράγκας ( στην αρχική φάση)  –Κουίκ  και μεταγραφών από τηλεπαράθυρα όπως οι Παπαχριστόπουλος – Καπερνάρος  δημιουργήθηκε μια ομάδα η οποία καπέλωσε χιλιάδες  στελέχη με πατριωτική, κοινωνική, δημοκρατική ευαισθησία και σημαντική παρουσία και αποτέλεσε το πολιτικό φράγμα του συστήματος. Απόδειξη τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου 2102 ΝΔ 18 ΣΥΡΙΖΑ 16 ΑΝΕΛ 11. Αν δεν υπήρχαν οι ΑΝΕΛ ο κόσμος θα είχε μοναδική διέξοδο το ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το πρώτο στάδιο του σχεδίου υποταγής της χώρας. Γιατί ή ώρα του Τσίπρα δεν είχε έρθει ακόμη.

Όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ήθελαν μιας και οι ΑΝΕΛ έλαβαν μεγαλύτερο ποσοστό από το επιθυμητό , μιας και ο λόγος τους ακούμπησε την κοινωνία ενέπνευσε και συγκίνησε τους πολίτες που βρίσκοντας σε πανικό και απόγνωση. Τότε μεταξύ των δυο εκλογών εφηύραν το γνωστό NON PAPER ( το οποίο ως έγγραφο υπήρξε και είχε εσωτερικά απορριφθεί)  που οι Καμμένος- Κουίκ φρόντισαν να διαρρεύσει επιφέροντας το πρώτο ισχυρό πλήγμα κατά του κινήματος που ηγούνταν. Μόνο και μόνο για να επαναπατριστούν στην Νέα Δημοκρατία όσοι είχαν από αγανάκτηση των επιλογών της, εγκαταλείψει. Αποτέλεσμα μέσα σε ένα μήνα 4% από την εκλογική δύναμη των ΑΝΕΛ να επιστρέψει στην Νέα Δημοκρατία , να υποχωρήσουν στο 7% και να πετύχει το σύστημα μέσω της συγκυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου ( ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) να υλοποιήσει τις πολιτικές των δυο πρώτων μνημονίων.

Εδώ θα αναφέρω γιατί έτσι είναι και όποιος νομίζει ότι ψεύδομαι ιδού η Ρόδος ….ότι καλλιεργήθηκε συστηματικά από την ηγετική ομάδα ότι οι ΑΝΕΛ θα πρέπει να παραμείνουν σε χαμηλά ποσοστά. Η δικαιολογία ήταν ότι δεν είναι ακόμη η ώρα μας.

2012 -2015 Σαμαράς – Βενιζέλος υλοποιούν τις επιταγές της Τρόικας και με την φυσιολογική φθορά να έχει εξαϋλώσει τα κόμματα τους έρχεται νομοτελειακά η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ  που θα πρέπει αυτός έχοντας ως άλλοθι το αριστερό προσωπείο να περάσει το τρίτο μέρος των μνημονιακών πολιτικών και να εκτελέσει κοινωνικές αλλαγές ( εκκλησία, ομόφυλα …) αλλά κυρίως να υλοποιήσει την βασική επιδίωξη του διεθνούς παράγοντα την επίλυση του Σκοπιανού , που καμιά κεντροδεξιά κυβέρνηση δεν θα μπορούσε ( ακόμη και αν ήθελε η ηγεσίας της ) να περάσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως το 2015 χρειαζόταν ένα άλλοθι και αυτό ήταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Χρειαζόταν ένα άλλοθι κεντροδεξιό για να μπορεί επικοινωνιακά να παρασυρθούν οι πολίτες ότι υπάρχει ένας Κέρβερος που δεν θα αφήσει τον Τσίπρα να ενεργοποιήσει τις αριστερές ιδεοληψίες και όταν χρειαστεί θα ρίξει την κυβέρνηση.

Έγινε λοιπόν η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χωρίς ποτέ να ανακοινωθούν σημεία πολιτικής σύγκλισης( ουδέποτε συζητήθηκαν οι όροι της συνεργασίας εντός ΑΝΕΛ ) παρά μονάχα λαμβάναμε διαβεβαιώσεις ότι είμαστε ρυθμιστές και δεν θα αφήσουμε να συμβούν εθνικά και κοινωνικά τετελεσμένα. Όπως αναγκαστήκαμε σε συμβιβασμό εν μέσω κλίματος εθνικής κατάρρευσης και εκβιαστικών διλημμάτων μετά το αποτέλεσμα του ψευδεπίγραφου δημοψηφίσματος και συναινέσαμε για το εθνικό συμφέρον ( έτσι πιστεύαμε με αγνές προθέσεις αν και είχαμε μέσα μας άλλη βούληση).

Δεν θα σταθώ στα πρώτα βήματα της διακυβέρνησης , ίσως κάποια στιγμή πρέπει να γραφτεί κάποιο βιβλίο που να εξιστορεί τα πάντα με λεπτομέρειες θα είχε μεγάλη ιστορική σημασία και θα ήταν χρήσιμο στις επόμενες γενιές .Θα περιοριστώ στο ζήτημα των Πρεσπών που θεωρώ ότι ήταν και το διακύβευμα.

Οι Πρέσπες ήταν η βασική αποστολή Τσίπρα. Για να υλοποιηθεί έπρεπε να υπάρχει ένα άλλοθι και αυτό ήταν ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ. Η κεντροδεξιά συνιστώσα που θα έπαιζε το ρόλο του εφησυχασμού της κοινωνίας.Θυμηθείτε :”Έχουμε εμπιστοσύνη στον Κοτζιά , Δεν περνάει στα Σκόπια και Θα ρίξουμε την κυβέρνηση.” Όμως εντός των ΑΝΕΛ δεν θα μπορούσε ποτέ η ηγεσία να επιβάλλει την στήριξη της κυβέρνησης που θα εκτελούσε το σχέδιο Κοτζιά. Για αυτό ξαφνικά το καλοκαίρι του 2016 εξαπολύεται μια ανήθικη επίθεση στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ  σε στελέχη που έλεγχαν το κίνημα και είχαν ξεκάθαρες πατριωτικές θέσεις και τοποθετήθηκαν μαριονέτες που θα δέχονταν κάθε επιθυμία της ηγεσίας.  Αποτέλεσμα παρά τις τεράστιες αντιδράσεις στο εσωτερικό, παρά τις χιλιάδες παραιτήσεις στελεχών και μελών από το Γενάρη του 2018 μέχρι το Μάιο του 2018 η ηγεσία Καμμένου πλαισιωμένη από πολιτικούς αριβίστες τύπου Σγουρίδη – Κουίκ – Παπαχριστόπουλου- Κουντουρά –Κόκκαλη – Μαυραγάνη – Μοίρα – Δρόσου κά και μια μικρή ομάδα αυλικών που  απολάμβαναν κρατικές θέσεις,  να συμπράξουν στο εθνικό έγκλημα και να δώσουν το πράσινο φως στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών. Βέβαια το αποτέλεσμα θα ήταν γνωστό αλλά ο Καμμένος ήξερε ότι η αποστολή του είχε ημερομηνία λήξης.

Το Μάιο του 2018 ο Καμμένος είχε την ευκαιρία να σταματήσει το έγκλημα των Πρεσπών και σήμερα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να είχαν  10%, αποδεικνύοντας ότι ήταν μια καθαρή πατριωτική δύναμη.Όμως για αυτόν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα όχημα προσωπικών φιλοδοξιών.

Σήμερα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαλύονται οριστικά αλλά το σύστημα κατάφερε να πετύχει τα σχέδια του.

Σήμερα διαλύεται επίσης και ο ΣΥΡΙΖΑ ή καλύτερα οδηγείτε σε μαθηματική εκλογική  συντριβή  που θα ξαναφέρει στο προσκήνιο την Νέα Δημοκρατία, ίσως αναστήσει και το ΠΑΣΟΚ( ΚΙΝΑΛ)  , απαλλαγμένη από καυτές πατάτες τύπου Σκόπια-Μνημόνια , να συνεχίσει την διαδρομή που έχουν καθορίσει οι μεγάλες δυνάμεις.

Προσωπικά μπορεί να νιώθω προδομένος όπως χιλιάδες συμπορευτές σε μια μεγάλη διαδρομή με αφετηρία ιδανικά και αξίες. Μπορεί να μας ξεγέλασαν , να ευτέλισαν την μεγαλύτερη πολιτική ανατροπή  στο πολιτικό σύστημα , γιατί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατάφεραν να δείξουν ότι η κοινωνία μπορεί να αντιδράσει. Μπορεί να απολογούμαστε ακόμη και στους ίδιους τους εαυτούς μας. Όμως από το 2011 μέχρι το 2017 παλέψαμε ανιδιοτελώς  δεν πλουτίσαμε , δεν κερδίσαμε παρά παράσημα αγωνιστικά , δεν συμβιβαστήκαμε , δεν εξαγοραστήκαμε και παραμείναμε σταθεροί και αναλλοίωτοι στα προτάγματα της Ιδρυτικής Διακήρυξης και στο πνεύμα του Διστόμου. Μπορεί η ηγεσία να πουλήθηκε εμείς μείναμε καθαροί και συναντηθήκαμε στα συλλαλητήρια , στο Πισοδέρι και θα συναντηθούμε σύντομα ξανά , σε νέους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες για τον Ελληνισμό, την Ορθοδοξία ,την Δημοκρατία για να μπορέσει η χώρα να αποτινάξει τον ζυγό της αποικιοκρατίας και την νοοτροπία του ενδοτισμού.

Στις επόμενες ώρες αυτό που απέμεινε στη Χαροκόπου βάζει λουκέτο , η αυλαία πέφτει.

Σύντομα θα κληθούμε ως ενεργοί πολίτες και πατριώτες να δώσουμε νέες μάχες.

Δηλώνω παρών και σας καλώ να ενώσουμε ξανά τις δυνάμεις μας,γιατί αποδείχτηκε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν ήταν οι επώνυμοι αλλά όλοι εμείς. Πιστεύω  βαθιά μέσα μου ότι οι χιλιάδες που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές , οι χιλιάδες που συναντηθήκαμε από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη  παραμένετε Ανεξάρτητοι Έλληνες στην ψυχή και μπορεί το όνομα να στιγματίστηκε από επίορκους αλλά το περιεχόμενο τους παραμένει σημείο αναφοράς και ελπίδας.

Είχα την υποχρέωση να πω αλήθειες, όπως πάντα, αλήθειες που μου στοίχησαν αλλά μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια….με πληγώνει βαθιά μέσα μου αλλά έχω χρέος να πω τα πράγματα με το όνομα τους.

Ξεγελάστηκα όπως όλοι , αλλά κάποιες στιγμές ξεγελιέσαι γιατί ελπίζεις, γιατί θέλεις να νικήσεις το σύστημα,γιατί νομίζεις ότι μπορείς να τους κερδίσεις ,γιατί έχεις μάθει να αγωνίζεσαι…..

Τιμώ τον αγώνα χιλιάδων ανώνυμων ανθρώπων που συνταξιδέψαμε , που ενώσαμε τις καρδιές μας στο παγωμένο Δίστομο , που γυρίσαμε κάθε σπιθαμή για να μεταφέρουμε το μήνυμα , που δεν λυγίσαμε στις αντιξοότητες ,που δεν αναζητήσαμε αντιπαροχές και ελπίζω κάποια στιγμή να συναντηθούμε εμείς ή να συναντηθούν τα παιδιά μας και μακάρι τότε να είμαστε εμείς  οι νικητές….οι Έλληνες.

 

 

ΥΓ. Όσο με αφορά υπήρξα ιδρυτικό μέλος , συντάκτης της Ιδρυτικής Διακήρυξης, κορυφαίο στέλεχος επί σειρά ετών ( όμως δεν υπήρξα ποτέ συνέταιρος) και η κάθε λέξη που γράφεται στο κείμενο αυτό είναι βασισμένη σε αλήθειες και σε γνώση. Όποιος θέλει δημόσια μπορεί να με αμφισβητήσει και τότε θα πούμε ακόμη περισσότερα. Από το 2012 δεχόμουν και το ξέρουν οι πάντες πολεμική ,γιατί ήμουν καθαρός.Δεν είναι τυχαίο ότι στα 2 χρόνια παρουσίας μου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν κατέλαβα καμιά απολύτως κυβερνητική θέση ( συνέχισα να εργάζομαι από την ίδια θέση που είχα).

Πίστεψα ότι μπορούσα να εμποδίσω τις εξελίξεις. Υπήρξαν στιγμές που ένιωθα μόνος, γιατί η αλήθεια φάνταζε μυθιστόρημα βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας ή κατασκοπίας. Ποιος θα μπορούσε το 2013 ή το 2015 να πιστέψει. Εδώ μερικοί ( ελάχιστοι πια)  δεν πείστηκαν ακόμη και σήμερα. Ακόμη και οι φίλοι μου , οι στενοί μου συνεργάτες ήταν στιγμές που με θεωρούσαν υπερβολικό.

Το 2016 έστειλα επιστολή  σε κάθε εκλεγμένο μέλος από το συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ( έχει δημοσιευτεί στο προσωπικό μου προφίλ) και που ουδείς  την πήρε στα σοβαρά , άλλοι γιατί έβλεπαν την εξουσία και ήταν βολεμένοι ,άλλοι γιατί δεν ήθελαν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο και άλλοι γιατί απογοητευμένοι είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους  … δεν θέλω να αδικήσω ανθρώπους , υπήρξαν αρκετοί που είδαν και αποχώρησαν από το 2015 .Προσωπικά επέλεξα να παλέψω και δυστυχώς δεν τα κατάφερα να σταματήσω αυτό που είχε προδιαγράψει ο μαέστρος.

Μπέλτσος Αθανάσιος 

Ανεξάρτητος Έλληνας στην ψυχή

Σχετικά Άρθρα

Η ακτινογραφία των κομμάτων σε απόλυτους αριθμούς- Τι έδειξε η ευρωκάλπη

otavoice

Ευρωεκλογές: Πρώτο κόμμα η αποχή με +60% – Η κοινωνία τους γυρνάει την πλάτη

otavoice

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice