OTA VOICE
Ντουντούκα

Στο δεύτερο γύρο βασικό κριτήριο η κυβερνησιμότητα απέναντι στο μπάχαλο των μειοψηφιών

Για να καταλάβετε τι νόμος έκτρωμα διέπει την αυτοδιοίκηση διαβάστε το παράδειγμα που ακολουθεί.

Βρισκόμαστε σε δήμο με 33 μέλη Δημοτικού Συμβουλίου  και που η εκλογή θα κριθεί στο δεύτερο γύρο. Δήμαρχος που έχει λάβει 21% εκλέγεται στο δεύτερο γύρο απέναντι σε δήμαρχο που είχε λάβει 42%. Ο εκλεγμένος δήμαρχος από τον πρώτο γύρο εξέλεξε στο δημοτικό συμβούλιο 7 συμβούλους στους 33 και θα κληθεί να διοικήσει τον δήμο.Ο αντίπαλος του εξέλεξε 14 συμβούλους τους διπλάσιους δηλαδή , αλλά θα είναι αντιπολίτευση.

Ποιος νομίζετε ότι θα είναι ο δήμαρχος σε αυτή την περίπτωση?Νομίζετε ότι δεν θα είναι όμηρος και μαριονέτα?Ποιο πρόγραμμα θα εφαρμόσει το δικό του ή του αντιπάλου του?

Αυτές τις αθλιότητες έκανε η παρέα των αθλίων και αρρωστημένων εγκεφάλων του Υπουργείου Εσωτερικών και της Κουμουνδούρου. Από την πρώτη στιγμή αυτό που τους απασχολούσε ήταν πως οι συνιστώσες θα εισβάλλουν στα δημοτικά συμβούλια , μιας και είναι ισχνή μειοψηφία και πως θα μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στην νομή της εξουσίας. Αν δεν είναι άρρωστοι ψυχικά είναι επικίνδυνοι εγκεφαλικά.

Έχει υποχρέωση το πολιτικό σύστημα άμεσα να διορθώσει την κατάσταση με την κατάργηση των διατάξεων και να βρεθεί τρόπος να διασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα και η ομαλή λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στους δυο βαθμούς της. Ακόμη αν χρειαστεί  να ξαναγίνουν οι εκλογές.

Τουλάχιστον την Κυριακή ψηφίζοντας μεταξύ μονομάχων σκεφτείτε αυτή την σημαντική λεπτομέρεια. Η λίστα με δημάρχους που έχουν λάβει ποσοστά άνω του 40% είναι μεγάλη με πιο γνωστή την περίπτωση του δήμου Αθηναίων  ….αν δεν θέλουμε δημάρχους μαριονέτες, σκεφτείτε!

Σχετικά Άρθρα

Η ακτινογραφία των κομμάτων σε απόλυτους αριθμούς- Τι έδειξε η ευρωκάλπη

otavoice

Ευρωεκλογές: Πρώτο κόμμα η αποχή με +60% – Η κοινωνία τους γυρνάει την πλάτη

otavoice

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice