OTA VOICE
Ντουντούκα

40 χρόνια ατολμίας και υποχωρητικότητας οδήγησε σε εθνικές ήττες και αμφισβητήσεις από την Τουρκία

Για να δούμε λοιπόν με αυτή την υποχωρητική και μονόπλευρα φιλική πολιτική τι κερδίσαμε σαν έθνος απέναντι στην Τουρκία.…την συνεχιζόμενη κατοχή τμήματος της Κύπρου και την ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στα θέματα εκμετάλλευσης της Κυπριακής ΑΟΖ αλλά και δολοφονίες Κυπρίων Ισαάκ – Σολωμού.

Κερδίσαμε τον εποικισμό Ίμβρου , το κλείσιμο της θεολογικής σχολής στη Χάλκη, τη μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί, την ωμή παρέμβαση και ασυδοσία της τουρκικής προπαγάνδας στη Θράκη και στην γκετοποίηση τμήματος της με ευθείς αναφορές στα κυριαρχικά δικαιώματα.

Κερδίσαμε καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου και των θαλάσσιων συνόρων, την συστηματική και μεθοδευμένη εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών , την αμφισβήτηση των συνόρων στο Αιγαίο και το γκριζάρισμα περιοχών , τα Ίμια και την δολοφονία των Ελλήνων αξιωματικών , την διαρκή πολεμική ρητορική και την ευθεία αμφισβήτηση της Ελληνικής ΑΟΖ.

Απέναντι σε όλα αυτά εμείς σαν έθνος με ανύπαρκτη σταθερή εξωτερική πολιτική προτάξαμε μια λογική YES MEN ,ακολουθώντας πιστά και απαρέγκλιτα τις οδηγίες του διεθνούς παράγοντα(ΗΠΑ-Ε.Ε) ,αλλοιώσαμε την ιστορία του τόπου (δόγμα Ρεπούση) σε ένδειξη φιλίας, μιλήσαμε για συνδιαχείριση στο Αιγαίο( Παπανδρέου- Σιμίτης), γεμίσαμε την ελληνική τηλεόραση με τουρκοσήριαλ σε μια προσπάθεια ποδηγέτησης της ελληνικής κοινωνίας, φτιάξαμε SURVIVOR με ελληνοτουρκικό χρώμα , κάναμε κουμπαριές με τον Ερντογάν , τον φέραμε σαν ηγέτη της Θράκης να περιοδεύει και να ξεσηκώνει το μουσουλμανικό στοιχείο, αφήσαμε το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής να ασυδοτεί και να ασκεί πολιτική επεκτατισμού , αφήσαμε τουρκικές τράπεζες( Ζιράτ) να ελέγχουν το παιχνίδι στη Θράκη και να φτάνουμε στο σημείο να κατέρχεται κόμμα σε εκλογές (αυτοδιοικητικές) με σαφή εθνικά χαρακτηριστικά και να λαμβάνει 40%.

Δεν είναι όμως μόνο σε σχέση με την Τουρκία η υποχωρητικότητα που έχει οδηγήσει την χώρα σε εθνικές ήττες  και περιορισμό των εθνικών μας δικαίων.

Είναι το ζήτημα των Σκοπίων και η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών  , όπου ένα ανυπόστατο ψευτοκρατίδιο κατάφερε συστηματικά να κερδίσει  κατά κράτος και να επιβάλει πλήρως τις διεκδικήσεις του. Να εμφανιστεί από το πουθενά και να κερδίσει εθνική ταυτότητα , γλώσσα , διεθνή αναγνώριση και να έχει υφαρπάξει την Ιστορία της Μακεδονίας.

Αλλά και σε σχέση με την Αλβανία και τα ζητήματα της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου με την καταπάτηση δικαιωμάτων και περιουσιών, όπου η Ελλάδα στήριξε στις δύσκολες στιγμές εκατομμύρια Αλβανούς εξαθλιωμένους από το καθεστώς Χότζα- Αλία , προσφέροντας δουλειά και φιλοξενία με αντάλλαγμα της συνέχιση μιας πολεμικής απέναντι στον ελληνισμό, με τα αφηγήματα της Μεγάλης Αλβανίας.

Αυτή λοιπόν είναι η υπερήφανη ελληνική πολιτική , διαχρονικά , από μια σειρά κυβερνήσεων από όλο το πολιτικό φάσμα. Ας μας πουν λοιπόν τι κερδίσαμε από αυτή την παρατεταμένη εθνική υποχωρητικότητα , ατολμία και ενδοτικότητα. Γιατί θα πρέπει να ξέρουμε ότι η αποφυγή του πολέμου δεν γίνεται αφήνοντας τον κακό γείτονα να αυθαιρετεί  σε βάρος σου , αλλά να θέτεις τις κόκκινες εθνικές γραμμές σου , απαράβατες και να δείχνεις πυγμή και αποφασιστικότητα. Άλλωστε είχαμε  και έχουμε στα χέρια μας εργαλεία πίεσης , που ουδέποτε τα βάλαμε στο τραπέζι. Η λογική του φτωχού συγγενή δεν συνάδει ούτε με την ιστορία του ελληνισμού, αλλά και ούτε με το γεωπολιτικό περιβάλλον που μας περιβάλλει.Ας παραδειγματιστούμε από την  διεθνή πραγματικότητα και κυρίως ας υπάρξει επιτέλους μια σταθερή εξωτερική πολιτική , με εθνικό πρόσημα και στοχεύσεις.

Σχετικά Άρθρα

Η ακτινογραφία των κομμάτων σε απόλυτους αριθμούς- Τι έδειξε η ευρωκάλπη

otavoice

Ευρωεκλογές: Πρώτο κόμμα η αποχή με +60% – Η κοινωνία τους γυρνάει την πλάτη

otavoice

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice