OTA VOICE
Ντουντούκα

Τα ΟΧΙ τα τιμούν αυτοί που τα υπηρετούν με πράξεις

Γράφει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Τα ΟΧΙ όπως αυτό που βροντοφώναξαν οι Έλληνες στις 28 Οκτωβρίου 1940, στον ιταλικό φασισμό τα τιμούμε με τις πράξεις μας.

Οι εκδηλώσεις -παρελάσεις, καταθέσεις στεφανιών, ομιλίες- είναι επιθυμητές και επιβεβλημένες για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να μην ξεχάνε οι παλαιότεροι.

Όμως σημασία έχει πως τιμούμαι όλοι εμείς σαν έθνος, με τις πράξεις μας διαχρονικά την θυσία των προγόνων μας για να μείνει ο Ελληνισμός αδέσμευτος , ακηδεμόνευτος και ζωντανός.

Η θυσία έγινε γιατί οι Έλληνες δεν δέχτηκαν να ταπεινωθεί η αξιοπρέπεια τους, να παραβιαστεί η εθνική αναεξαρτησία τους  και να συνθηκολογήσουν με τον φασισμό και τον ολοκληρωτισμό. Οι Έλληνες σήκωσαν  ανάστημα απέναντι στον πανίσχυρο γερμανικό άξονα ,όχι γιατί στόχευαν σε κάποιο αντάλλαγμα, αλλά γιατί εκπλήρωσαν τον ιστορικό τους ρόλο. Όπως έπραξαν στο Μαραθώνα και στις Θερμοπύλες.

 

 

Σήμερα εμείς οι συνεχιστές που έχουμε δεχτεί μια σειρά από εθνικές υποχωρήσεις , τιμούμε εκείνο το ηχηρό ΟΧΙ ;

Η απάντηση είναι ένα διαρκές ΝΑΙ εθνικής υποχωρητικότητας και συμβιβασμών. Στα Ίμια, στις Πρέσπες, στα Μνημόνια, στις Γκρίζες Ζώνες, στο μεταναστευτικό, στη Θράκη.

Μια εξωτερική πολιτική άτολμη , φοβική και ενδοτική απομεινάρι της εποχής της Οθωμανικής κατοχής , που μετέτρεψε τον Ελληνισμό σε ένα άτολμο και απρόσωπο εθνικό μόρφωμα. Που δεν μπορεί να σηκώσει ανάστημα ακόμη και σε ένα ψευδοκράτος σφετεριστών όπως τα Σκόπια , που δεν μπορεί να οριοθετήσει με σαφήνεια τα κυριαρχικά του δικαιώματα και δεν μπορεί να διαμορφώσει μια εθνική στρατηγική.

Χωρισμένοι από την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης , σε Ρωσικό- Γαλλικό -Αγγλικό Κόμμα και μετά την μάχη κατά του Ναζισμού σε Δυτικούς και Ανατολικούς που αιματοκύλισαν την χώρα, σπέρνοντας επί δεκαετίες τον εθνικό διχασμό και συντηρώντας μέσα από ψευτοιδελογικά στερεότυπα μια αρρωστημένη πολιτική τάξη , που υπηρετούσε πιστά εξωθεσμικά κέντρα και οικογενειοκρατία.

Η λογική των καλών παιδιών , που πάντα λένε ΝΑΙ και δεν δημιουργούν προβλήματα ,την οποία επέβαλε το βολεμένο κατεστημένο,  απλά ενθάρρυνε εκείνους που επωφθαλμιούν να αρπάξουν τα “ασημικά”.

Χαρακτηριστική η στάση μας στο βέτο Γαλλίας -Ολλανδίας και Δανίας για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Αλβανίας και Σκοπίων, όπου λίγο πολύ τους καταγγείλαμε για κάτι που εμείς θα έπρεπε να έχουμε πράξει.

Πέρα λοιπόν από τις βαρύγδουπες δηλώσεις , θα περιμέναμε και μεγάλες πράξεις.

Απεναντίας συρόμαστε από τις επιταγές των ηγεμονικών δυνάμεων και του Τουρκικού επεκτατισμού.

Ο Ελληνισμός έχει πει τα μεγαλύτερα ΟΧΙ στην παγκόσμια ιστορία , δείχνοντας το μεγαλείο του και πληρώνοντας βαρύ τίμημα.

Αύριο που θα βρεθούμε μπροστά στα Μνημεία  των Ηρώων του Έπους , να σκεφτούμε μέσα μας αν η σκυτάλη που μας παρέδωσαν θα παραδοθεί στην επόμενη γενιά , κουβαλώντας όλα εκέινα τα Ιδεώδη και Ιδανικά που κατέταξαν τον Ελληνισμό στον πάνθεον της παγκόσμιας ιστορίας και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα, για την ανθρωπότητα.

ΤΑ ΟΧΙ  ΤΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΦΕΡΟΥΝ ΔΥΝΑΤΑ .

 

 

Σχετικά Άρθρα

Η ακτινογραφία των κομμάτων σε απόλυτους αριθμούς- Τι έδειξε η ευρωκάλπη

otavoice

Ευρωεκλογές: Πρώτο κόμμα η αποχή με +60% – Η κοινωνία τους γυρνάει την πλάτη

otavoice

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice