OTA VOICE
Ντουντούκα

Ο στόχος της Τουρκίας στον Έβρο, η ασύμμετρη απειλή και οι δούρειοι ίπποι

Γράφει ο Αθανάσιος Μπέλτσος 

Στα τελευταία γεγονότα του Έβρου, υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα που περιμένει μια απάντηση.

Γιατί η Τουρκία συσσωρεύει χιλιάδες παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ μια ανάσα δίπλα βρίσκονται τα βουλγαρικά σύνορα που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα;  Αν πραγματικά ο στόχος της είναι να περάσουν όλοι αυτοί στην Ευρώπη , η λογική θα έλεγε ότι έπρεπε να επιχειρήσει να μεταφερθούν μέσα και από τη Βουλγαρία, αφού η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτραπεί.

Αλλά ας το πάμε από την αρχή. Γιατί ο Ερντογάν επιλέγει εξαρχής να θεωρεί πύλη εισόδου τον Έβρο; Γιατί πολιορκεί τις Καστανιές και όλη τη μεθοριακή γραμμή χρησιμοποιώντας ακόμη και στρατιωτικά μέσα; Γιατί ανακοίνωσε την ανάπτυξη 1000 Τούρκων των ειδικών δυνάμεων με στόχο την επίτευξη του στόχου να περάσουν οι χιλιάδες μεταφερόμενοι σε ελληνικό έδαφος;

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτό γίνεται για αντιπερισπασμό στα γεγονότα της Συρίας και στην διαφαινόμενη ήττα του από το καθεστώς Άσαντ. Έχει μια βάση ο ισχυρισμός αυτός , αλλά γιατί όμως ευρισκόμενος εν αδυναμία να ανοίξει και δεύτερο μέτωπο , αν αναλογιστούμε ότι συμμετέχει στρατιωτικά και στις εχθροπραξίες στη Λιβύη; Μόνο και μόνο για να προπαγανδίσει στο εσωτερικό της χώρας του απέναντι στην κριτική που δέχεται ή για να ζητήσει ανταλλάγματα στη Συρία , όπως επίσης λέγεται;

 

 

Προσωπικά δεν το θεωρώ ότι είναι το επικρατέστερο. Τα γεγονότα δείχνουν ότι ο Ερντογάν έχει επιλέξει να ακολουθήσει με την Ελλάδα μια γενικευμένη πολιτική σύγκρουσης και αμφισβήτησης.Δείχνει να βιάζεται να ενεργοποιήσει τα σχέδια του για την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το διατυμπανίζει άλλωστε, σε κάθε ευκαιρία.

Η ρητορική του έχει αναβαθμιστεί κάνοντας στροφή 180 μοιρών, απέναντι στα ελληνοτουρκικά θέματα και ξεδιάντροπα αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο( Κύπρος). Απειλεί ευθέως πλέον την Ελλάδα – όπως και την Ευρώπη- με εισβολή , ενώ θύλακες στην Θράκη που κατευθύνονται από την Άγκυρα και το προξενείο της Κομοτηνής δουλεύουν συστηματικά το αφήγημα της τουρκικής μειονότητας.

Μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης ήταν η αυτόνομη κάθοδος του DEB  στις ευρωεκλογές όπου κατέγραψε σημαντικά ποσοστά, 37% στη Ροδόπη και 26% στην Ξάνθη. Ένα αποτέλεσμα που ήρθε μέσα από τις εγκληματικές πολιτικές ελληνοτουρκικής προσέγγισης που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, που επέτρεψαν τον Ερντογάν να περιοδεύει στη Θράκη σαν σουλτάνος και που ανέχτηκε την πολιτική διείσδυσης μέσα από εργαλεία , όπως η τράπεζα Zirat που μοίραζε αφειδώς χρήμα και εξαγόραζε τις περιουσίες των χριστιανών μέσα στην κρίση.

Τι μεσολαβεί μεταξύ Ροδόπης-Ξάνθης και Τουρκίας; Ο Έβρος. 

Εκεί που σήμερα έχει παρατάξει χιλιάδες εγκληματίες , φανατικούς ισλαμιστές, τυχοδιώκτες , πράκτορες και μερικές χιλιάδες εξαθλιωμένους για βιτρίνα σαν πολιορκητικό κριό.

Για αυτό και δεν επέλεξε τα βουλγαρικά σύνορα γιατί ο στόχος του είναι ξεκάθαρος. Να δημιουργήσει τις συνθήκες για ευρεία κλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή της Θράκης, είτε καταφέρνοντας να περάσουν οι χιλιάδες ισλαμιστές ενισχύοντας το ακραίο μουσουλμανικό στοιχείο στη χώρα μας ,είτε να τους χρησιμοποιήσει σαν ασπίδα για να επέμβει ακόμη και στρατιωτικά, ελπίζοντας ότι θα υπάρχει στήριξη από τον μουσουλμανικό στοιχείο που επηρεάζει στη Θράκη.

Την ίδια ώρα η γενικευμένη προσπάθεια απόβασης  μεταναστών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου δημιουργεί πολυδιάσπαση και κατακερματισμό δυνάμεων. Ο Ερντογάν μας δημιουργεί πρόβλημα στα σύνορα μας σε Έβρο και νησιά , χωρίς να χρησιμοποιεί ούτε ένα Τούρκο στρατιώτη. Έχει στη φαρέτρα του τρία εκατομμύρια μουσουλμάνους Αφγανούς, Πακιστανούς , Ιρακινούς, Σομαλούς , Νιγηριανούς, Αλγερινούς … σαν αναλώσιμους να αποτελέσουν το πρώτο κύμα. Η ανθρωπογεωγραφία τους αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στα επεισόδια που προκαλούν στον Έβρο. Δεν μιλάμε για εξαθλιωμένους πρόσφυγες , για οικογένειες, αλλά για ένα άτακτο στρατό φανατικών και εξτρεμιστικών στοιχείων.

 

 

Μπορεί να ακούγεται κάπως αλλά αν πριν μερικά χρόνια έλεγε κάποιος αυτά που ζούμε σήμερα , θα τον λέγαμε τρελό ή γραφικό.

Ο Ερντογάν  άλλωστε έχει βρει συμμάχους στο εσωτερικό της χώρας μας , που ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα , ξεσηκώνοντας τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται σε δομές αλλά και τους χιλιάδες  νόμιμους ή παράνομους που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλη την ελληνική επικράτεια. Πολλές αναφορές από τη Λέσβο και τη Χίο κάνουν λόγο για υποκίνηση επεισοδίων από αριστερές συνιστώσες και ΜΚΟ. Ενισχυτικά αναφέρω την διεξαγωγή εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, από την γνωστή διεθνιστική οργάνωση ΚΕΕΡΦΑ του Πέτρου Κωνσταντίνου και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 21 Μαρτίου με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα σε Έβρο και νησιά του Αιγαίου, όπου έχουν κινητοποιηθεί και θα συμμετέχουν οι επίσημες κοινότητες των αλλοδαπών, όπως αυτή των Πακιστανών.

Το κλίμα αυτό ενισχύεται εσωτερικά από την στάση στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης , της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που είναι σε ευθεία γραμμή με τους κύκλους αποσταθεροποίησης και ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης που λειτουργούν σαν γραφεία τύπου της τουρκικής πρεσβείας των Αθηνών. Η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα , ότι σωστά η χώρα έκλεισε τα σύνορα της στον Έβρο, μάλλον επιφανειακή και επιτηδευμένη μπορεί να θεωρηθεί και σαν προσπάθεια αποτίναξης ευθυνών στην πέμπτη φάλαγγα που λειτουργεί πλέον ξεκάθαρα μέσα στη χώρα. Άλλωστε την διχαστική ρητορική την βίωσε ο ελληνικός  λαός στις Πρέσπες, όταν κατηγορήθηκαν εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες , ως ακροδεξιοί και φασίστες.

Ξεχνούν όλοι αυτοί οι δήθεν προοδευτικοί , ότι μιλάμε για την Τουρκία , της γενοκτονίας Ποντίων, Ασσυρίων, Αρμενίων, της κατοχής της Κύπρου, της εισβολής στη Συρία. Για αυτά λέξη, μόνο τον ελληνισμό κατηγορούν για ακροδεξιά στροφή.

Όσο για την ανθρωπιστική διάσταση που προσπαθούν οι προπαγανδιστές να δώσουν , οι Έλληνες απέδειξαν ότι είναι λαός με δημοκρατικές ευαισθησίες και έβαλαν πλάτη. Όμως στην παρούσα φάση είναι ψευτοδίλημμα , μιας και μιλάμε για πόλεμο.

Πιστεύω λοιπόν ακράδαντα , ότι πίσω από τις κινήσεις του Ερντογάν, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη εικόνα από αυτή που βλέπουμε με γυμνό μάτι. Έτσι μπορώ να εξηγήσω και την μη αναμενόμενη σκληρή στάση της κυβέρνησης , που προφανώς διέκρινε κάποια απειλή. Εξού και η δημόσια αναφορά περί ασύμμετρης απειλής. 

Η γραμμή άμυνας της χώρας είναι μια . Ενότητα Ομοψυχία και Εγρήγορση. 

Και να θυμάστε τα κάστρα πάντα πέφτουν από μέσα.

 

Σχετικά Άρθρα

Η ακτινογραφία των κομμάτων σε απόλυτους αριθμούς- Τι έδειξε η ευρωκάλπη

otavoice

Ευρωεκλογές: Πρώτο κόμμα η αποχή με +60% – Η κοινωνία τους γυρνάει την πλάτη

otavoice

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice