OTA VOICE
Ντουντούκα

Αναστάσιμο τελετουργικό πραξικόπημα συνέργεια αργυρώνητων και αθεϊσμού

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Αναστάσιμο τελετουργικό πραξικόπημα από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, που για μια ακόμη φορά σέρνεται από τη μύτη, από το πολιτικό κατεστημένο και την φράξια του αθεϊσμού, που βρήκε ευκαιρία μέσα από την επιδημιολογική κρίση να χτυπήσει την Ορθοδοξία, υπηρετώντας το δόγμα της πολυπολιτισμικότητας και της παγκοσμιοποίησης. Πέρσι είχαμε κλειστές εκκλησίες και ιερείς στα κρατητήρια και στις δικαστικές αίθουσες. Φέτος βάλανε χέρι στο τελετουργικό αιώνων, αν και θα προτιμούσαν να καταργήσουν την Ανάσταση και την Ακολουθία της Μεγάλης Εβδομάδας.

Δανείστηκα από σεβάσμιο ιερωμένο ένα κείμενο, γιατί από το πρωί ακούω τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας και τους θρησκευόμενους της κυβέρνησης που πάνε εκκλησία μια φορά χρόνο για να βγάλουν selfies με τη λαμπάδα και να κάνουν επίδειξη χριστιανοσύνης στους αδαής, να λένε το παραμύθι για χωριά που κάνουν Ανάσταση και Ακολουθίες νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα. Δείτε λοιπόν μια σοβαρή εκκλησιαστική γνώμη και όχι αυτή της υποτελούς και αργυρώνητης Ιεράς Συνόδου, που προτίμησε να “πουλήσει” τον Κύριο, όπως ο Ιούδας για τριάκοντα αργύρια στους σταυρωτές του….

“Επειδή κάποιοι πατάνε το πόδι τους στην Εκκλησία μια φορά τον χρόνο και μόνο 5 λεπτά, για την τελετή της Αναστάσεως, έχουν μπερδέψει τα αυγά με τα πασχάλια. Άλλο η τελετή της Αναστάσεως, που κατ’ οικονομία επαναλαμβάνεται, κυρίως στα χωριά, οποιαδήποτε ώρα, ώστε να ακούσουν όλοι το Χριστός Ανέστη και άλλο η Αναστάσιμη Ακολουθία και κυρίως η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και η συμμετοχή μας στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας που τελείται μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και βρισκόμαστε χρονικά ήδη στην Τρίτη ημέρα, ημέρα της Αναστάσεως του Κυρίου μας!”

Τι μας λέει ο σεβάσμιος ιερέας; Πως η επιλογή της ημέρας και ώρας τόσα χρόνια δεν γίνεται τυχαία αλλά υπάρχει θεολογικό απαράβατο τελετουργικό που είναι συνάρτηση του Θείου Δράματος και της Ανάστασης του Κυρίου. Πρέπει ημερολογιακά να εισέλθουμε στην τρίτη  ημέρα, όπου κατά τας γραφάς Αναστήθηκε ο Κύριος. Ο ίδιος ο Κύριος είχε πει στους μαθητές, ότι την τρίτη ημέρα θα αναστηθεί «αποκτανθήναι και τη τρίτη ημέρα εγερθήναι» (Ματθ. 16, 21).

Οι αναστάσιμες τελετές σε απομακρυσμένα χωριά γίνονται κατ εξαίρεση και κατ΄οικονομία, για να φτάσει το Χριστός Ανέστη και στον τελευταίο πιστό της χώρας. Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί μετά τη λήξη του καθιερωμένου τελετουργικού της Ανάστασης, που είναι στις 2πμ περίπου.

Μπορεί να φαίνεται σε κάποιους υπερβολικό, “έλα ρε παιδί μου δεν χάλασε ο κόσμος να γίνει 3 ώρες νωρίτερα η Ανάσταση”. Δεν είναι έτσι. Εδώ παραβιάζεται στον πυρήνα του το Θείο Δράμα και μάλιστα χωρίς επί της ουσίας να υπάρχει πειστική δικαιολογία. Γιατί στις 9μμ δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης και υπάρχει τρείς ώρες αργότερα; Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να πειστεί και να μην καταλάβει πως αυτό έχει μια σκοπιμότητα. Να διαταραχθεί η εκκλησιαστική συνοχή και να σπάσει η αλυσίδα.

Γνωρίζουμε ότι η ημέρα του Σαββάτου είναι αφιερωμένη στους κεκοιμημένους, και η Κυριακή εις τον Αναστάντα Χριστόν. Αυτός είναι ο στόχος τους, να διαταραχθεί η διδασκαλία του Κυρίου και των μαθητών του.

Όμως ο  Χριστός είναι ξεκάθαρος ότι πρέπει να είμαστε ακριβής εις τον λόγο του Ευαγγελίου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο: “ἀμὴν γὰρ λέγω ὑμῖν, ἕως ἂν παρέλθῃ ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ, ἰῶτα ἓν ἢ μία κεραία οὐ μὴ παρέλθῃ ἀπὸ τοῦ νόμου ἕως ἂν πάντα γένηται. ὃς ἐὰν οὖν λύσῃ μίαν τῶν ἐντολῶν τούτων τῶν ἐλαχίστων καὶ διδάξῃ οὕτω τοὺς ἀνθρώπους, ἐλάχιστος κληθήσεται ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν· ὃς δ᾿ ἂν ποιήσῃ καὶ διδάξῃ, οὗτος μέγας κληθήσεται ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν.”

Θλίβομαι που σήμερα άκουσα τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα, εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου να ισχυρίζεται πως δεν τρέχει και τίποτα να κάνουμε νωρίτερα την Ανάσταση, αφού σε πολλά χωριά αυτό γίνεται χρόνια. Μπράβο ρε Αθηναγόρα άξιος ο μισθός σου, σε καλή μεριά η έκτακτη επιχορήγηση στο παγκάρι σου και το ΕΣΠΑ που έρχεται. Να μην ξεχνάμε πως τον Ιησού στον Σταυρό του Μαρτυρίου τον οδήγησαν ο Ιερώνυμος, ο Αθηναγόρας και οι πολιτικοί της εποχής εκείνης, που φοβήθηκαν πως θα χάσουν τα κεκτημένα τους, από τη Βασιλεία επί της Γης…

Μια πολυετής προσπάθεια  πολιτικών και  μνημονιακών κυβερνήσεων να αλλάξει ο Χάρτης θρησκευτικών δογμάτων στην χώρα λαμβάνει σάρκα και οστά. Ξεκίνησε από τα σχολεία και την διδακτική ύλη και συνεχίστηκε σήμερα με μέτρα προτεσταντικής προέλευσης με αφορμή την επιδημιολογική κρίση που χτυπούν απ ευθείας το θρήσκευμα των Ελλήνων . Ιεραρχία και κυβέρνηση τα βρίσκουν μια χαρά γιατί τους ενώνει η εξουσία  … και οι προτεστάντες, άθεοι, Σαιντολόγοι, 12θειστες και λοιπές ομάδες κοινωνικών μειοψηφιών που πραγματικά κυβερνούν κάνουν πάρτι. Η Εκκλησία μετά την δολοφονία Χριστόδουλου λειτουργεί ως ΜΚΟ και  προσφέρει  με ανταλλάγματα την σιωπή της στον εκφυλισμό του Έθνους και της Ορθοδοξίας. Δεν είναι καθόλου τυχαία η κυβερνητική τροπολογία στις 31 Μαρτίου για έκτακτη επιχορήγηση της Εκκλησίας και των άλλων δογμάτων. Είναι το αντίτιμο, της προδοσίας. 

Το θαύμα της Αναστάσεως του Κυρίου αποτελεί το κέντρο των εορτών στην Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν είμαι μια οποιαδήποτε θρησκευτική εορτή, αφού ο Χριστός με την Ανάσταση μας ενσωμάτωσε στην αιώνια ζωή του Θεού Πατρός.

Εμείς θα εορτάσουμε γιατί τον Ιησού τον έχουμε μέσα μας… μόνο που η συμμορία του αθεϊσμού βήμα βήμα συρρικνώνει την Ορθοδοξία και μετατρέπει τη χώρα σε μια άμορφη μάζα απίστων. Ο Χριστιανισμός πέρασε από διωγμούς αλλά πάντα βγήκε νικητής, γιατί είναι το Φως, η Ελπίδα και η Αγάπη.

Σχετικά Άρθρα

Η ακτινογραφία των κομμάτων σε απόλυτους αριθμούς- Τι έδειξε η ευρωκάλπη

otavoice

Ευρωεκλογές: Πρώτο κόμμα η αποχή με +60% – Η κοινωνία τους γυρνάει την πλάτη

otavoice

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice