OTA VOICE
Ντουντούκα

Ενεργειακός τζόγος και κυβερνητικές επιλογές άνοιξαν την όρεξη στους εμπρηστές- 55.000 στρ. στάχτη στα Γεράνεια

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Κορινθία Γεράνεια Όρη: 55.000 στρέμματα παρθένου δάσους, από το οποίο το 6% είναι περιοχή NATURA έγιναν στάχτη. Να προσθέσω πως έχουν γίνει κάρβουνο χιλιάδες ζώα του δάσους και εκτεταμένες ζημιές σε περιουσίες πολιτών.

Καλή αρχή για τις κρατικές αρχές, που συνελήφθησαν κοιμώμενες. 

Μπορεί στο ΜΑΤΙ να χάθηκαν 102 ψυχές από μια εγκληματική αμέλεια και ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, το 4ήμερο που πέρασε συντελέστηκε ένα ειδεχθές έγκλημα. Μια πυρκαγιά που όπως φαίνεται ξέφυγε και ήταν σχέδιο εμπρησμού (οποιαδήποτε κατηγορία σε αμέλεια πολιτών είναι προσπάθεια συγκάλυψης των εμπρηστών) κατέστρεψε ένα μοναδικό πνεύμονα ζωής και φυσικού κάλους.

Άλλωστε ο σημερινός αρχηγός του ΠΣ ήταν βασικός επιχειρησιακός πρωταγωνιστής στο έγκλημα στο Μάτι. Από χθες πετάει ο ένας την ευθύνη στον άλλο, ως συνήθως.

Τα δασαρχεία, η Πυροσβεστική, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Μπόμπ ο Σφουγγαράκης, η κυρά Μαγδάλω στον Σχίνο, που άπλωσε μπουγάδα και πήρε φωτιά, ο κορσές της.

Καλή αρχή λοιπόν και αν μέσα στο Μάιο χάθηκαν 55.000 στρέμματα δάσους αντιλαμβάνεστε τι έρχεται…. Αρμαγεδώνας από ανεμογεννήτριες.

Το σύνθημα το έδωσε το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος με την βίαιη απολιγνιτοποίηση της χώρας(Δυτική Μακεδονία – Μεγαλόπολη) , η οποία λειτουργεί σαν βαποράκι των γερμανικών συμφερόντων που επιδιώκουν η Ελλάδα να γίνει ένα απέραντο δάσος από ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά.

Μια ματιά σε περιοχές όπως η Εύβοια, η Λακωνία, η Ηλεία, η Αιτωλοακαρνανία, η Βοιωτία αρκεί για να καταλάβει και ο ποιο αδαής τι συμβαίνει. Σήμερα στη Δυτική Μακεδονία έχουν πέσει σαν τα κοράκια να την μετατρέψουν σε αιολικό πάρκο.

Αντί για ντομάτες και πατάτες θα καλλιεργούμε μόνο αέρα κοπανιστό, αφού η ενέργεια προορίζεται να διοχετευτεί εκτός συνόρων, από τα ενεργειακό μονοπώλια. Ενεργειακός τζόγος και κυβερνητικές επιλογές.

Η πυρκαγιές στην ίδια περιοχή το 2018, δεν έχουν σχέση με τις σημερινές, ολοκληρώνοντας ένα περιβαλλοντικό έγκλημα; Τελικά το Μάτι μήπως ήταν προπέτασμα καπνού και θυσιάστηκαν 102 ψυχές για να στραφεί αλλού η κοινή γνώμη;

Οι άριστοι άνοιξαν τον δρόμο των εμπρηστών….με το αζημίωτο βέβαια.

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι ενεργειακά  δεν έχουμε ανάγκη να αναπτύξουμε νέες τεχνικές, αλλά όχι εις βάρος της ζωής μας καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον, την πρωτογενή παραγωγή και το μέλλον μας. Ούτε μπορεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα να επιβάλλουν πολιτικές και προτεραιότητες.

Σχετικά Άρθρα

Η ακτινογραφία των κομμάτων σε απόλυτους αριθμούς- Τι έδειξε η ευρωκάλπη

otavoice

Ευρωεκλογές: Πρώτο κόμμα η αποχή με +60% – Η κοινωνία τους γυρνάει την πλάτη

otavoice

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice