OTA VOICE
Ντουντούκα

Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό: Άλλοθι ευθυνών και κατάργηση ατομικών ελευθεριών

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Από σήμερα ισχύει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Κάτι ανάλογο ίσχυε παλαιότερα αν είχες προορισμό ή επέστρεφες από τριτοκοσμικές χώρες όπου υπήρχαν μολυσματικές ασθένειες.

Εγώ αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να περιοριστεί η επιδημιολογική κρίση που έφερε τεράστια προβλήματα σε οικονομικά συστήματα και στην κοινωνία, αλλά θυμάμαι την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιληφθεί αυτό που ερχόταν, στις αρχές του 2020. Τότε που όλοι μας διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος ( Παγκόσμιος Οργανισμός, Κομισιόν, Πρωθυπουργοί, ευρωπαϊκές και εθνικές υγειονομικές αρχές) και δεν χρειαζόταν να ληφθούν έκτακτα μέτρα για να μην έρθει η πανδημία από την Κίνα. Δεν έκλεισαν σύνορα, δεν εφάρμοσαν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα τουλάχιστον για το πρώτο κρίσιμο δίμηνο, οπότε και ο ιός πέρασε στη Δύση μέσα από την επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα.

Οι ευθύνες της ηγεσίας της ΕΕ και των κρατών μελών είναι τεράστιες και εγκληματικές απέναντι στους ευρωπαίους πολίτες. Αδιαφόρησαν, υποτίμησαν, καθυστέρησαν να αποτυπώσουν την πραγματική εικόνα με αποτέλεσμα να μετράμε πάνω από 1 εκατ. νεκρούς, όταν στην πηγή του κακού, στην πολυπληθή Κίνα με διπλάσιο πληθυσμό από την Ευρώπη, έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα μόνο 4.600 θύματα περίπου.

Τελικά αδιαφόρησαν ή σκόπιμα άφησαν να επεκταθεί η πανδημία για να ανακατευτεί η τράπουλα;

Μήπως επεδίωξαν μέσα από την επιδημιολογική λαίλαπα να εφαρμόσουν νέες πολιτικές, να καταργήσουν θεμελιώδεις ελευθερίες στο όνομα της δημόσιας υγείας; Μήπως κάποια σκοτεινά κυκλώματα επέβαλαν να δημιουργηθεί μια παγκόσμια κρίση για να υλοποιηθούν γεωπολιτικά σχέδια και να συγκεντρωθεί ο πλούτος σε ακόμη λιγότερα χέρια; Όπως και έγινε.

Μας πλασάρουν σήμερα το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό σαν μια κατάκτηση, σαν μια ελπίδα σωτηρίας, αλλά στην ουσία αθωώνουν τους εαυτούς τους από τις εγκληματικές πολιτικές τους και μετατοπίζουν τις ευθύνες στους πολίτες. Αν είχαν αντιδράσει άμεσα και σωστά σήμερα δεν θα χρειαζόταν τίποτα από όσα καλούμαστε να υποστούμε. Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό είναι απλά το άλλοθι και ένα επικοινωνιακό τέχνασμα για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας. Είναι όμως και μια κορυφαία κατάργηση της ατομικής ελευθερίας και του δικαιώματος της ελεύθερης πρόσβασης και μετακίνησης, μέσα στην ευρωπαϊκή κοινότητα. Στην ουσία καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.

Κανένας σήμερα δεν απολογείται, δεν ζητά καν μια συγνώμη για τις επιπτώσεις του επιδημιολογικού Αρμαγεδώνα που ήρθε από δική τους αμέλεια, των ηγετών και διαχειριστών. Αντιθέτως προκλητικά παρουσιάζονται ως σωτήρες του ανθρώπινου γένους, πατώντας πάνω σε εκατομμύρια θύματα και σε διαλυμένες κοινωνίες.

Το διακύβευμα που είναι η διασφάλιση της υγείας των πολιτών είναι τεράστιο, πρωταρχικό. Ουδείς λογικός άνθρωπος αντιτίθεται σε αυτό, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με μια σκανδαλώδη διαχείριση μιας πρωτοφανούς κρίσης που έδειξε ότι το δήθεν άρτιο ευρωπαϊκό μοντέλο, είναι μια φούσκα που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και αρρωστημένες νοοτροπίες.

Η Ευρώπη απέτυχε και κανένα πιστοποιητικό υγείας ή κοινωνικών φρονημάτων δεν την σώζει από την ζοφερή πραγματικότητα. Η εικόνα περιγράφεται σε τρείς λέξεις: “Πιστοποιητικό αποτυχίας και ενοχής”. 

Σχετικά Άρθρα

Η ακτινογραφία των κομμάτων σε απόλυτους αριθμούς- Τι έδειξε η ευρωκάλπη

otavoice

Ευρωεκλογές: Πρώτο κόμμα η αποχή με +60% – Η κοινωνία τους γυρνάει την πλάτη

otavoice

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice