OTA VOICE
Ντουντούκα

Να πούμε αλήθειες!!! Γιατί καίγεται μόνιμα η Πεντέλη

♨️ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!!
Ζω 30 χρόνια στην περιοχή της Πεντέλης. Έχω δεί με τα μάτια μου όλη την εξέλιξη πως το βουνό αποψιλώθηκε συστηματικά με συνεχείς πυρκαγιές και πως ξεφύτρωσαν οι πολυτελείς( κατά 80%) κατοικίες. Ειδικά θυμάμαι το καλοκάιρι του 1997 επί μέρες που έσβηνα φωτιές στις μεγάλες πυρκαγιές στην Πεντέλη.

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Στην περιοχή παίζεται ένα τεράστιο καλοστημένο έργο οικονομικών συμφερόντων, υπερεκμετάλλευσης της γής, άκρατης οικοπεδοποίησης στο οποίο συμμετέχει το κεντρικό κράτος αλλά και οι τοπικές αρχές(άσχετα αν φαίνεται να κόπτονται για το περιβάλλον και στήνουν δομές προστασίας που λειτουργούν σαν άλλοθι και κοινωνική εκτόνωση).

Πολλοί εξ αυτών που έχουν διατελέσει ή διατελούν έχουν βρεθεί με μεγάλες περιουσίες και βέβαια δεν τις κληρονόμησαν από τους παπούδες τους. Άλλωστε μια γειτονιά είμαστε γνωριζόμαστε. Η περιοχή της Πεντέλης καίγεται και σήμερα γιατί επεκτίνεται οικιστικά και μέσα από τα καμένα (μετά από 2-3 εμπρησμούς) ξεφυτρώνουν οι επαύλεις. Αυτο θα συμβεί και τώρα με αυτά που θα καούν.

Άλλωστε τα σπίτια που σήμερα κινδυνεύουν όταν πρωτοήρθα στην περιοχή δεν υπήρχαν. Όπου σήμερα βλέπετε σπίτια σε Ντράφι, Καλλιτεχνούπολη, Ανθούσα κλπ ήταν δασική περιοχή και βοσκοτόπια. Όλα ξεπρόβαλαν μετά από καταστροφές. Όχι βέβαια αμέσως, άφηναν κάθε φορά να περνάει μια πενταετία να ξεχαστεί και εμφανιζόντουσαν ιδιοκτήτες οικοδομικοί συνεταιρισμοι, σύλλογοι μαιμού και τσιφλικάδες. Στο κόλπο και οι αρχές(κεντρικές τοπικές) που έπρεπε να εκδώσουν άδειες δόμησης και να βάλουν τις περιοχές στα σχέδια πόλης. Υπουργεία, δασαρχεία, νομαρχίες και δήμοι.

Εδώ μιλάμε για βίαιη αλλαγή χρήσης γης με όρους μαφίας. Λέω κάτι λάθος; Έχει κανείς τα καρύδια να με διαψεύσει;
⛔️Δεν πιστεύω να νομίζεται ότι η Πεντέλη καίγεται λόγω κλιματικής αλλαγής και υπερθέρμανσης του πλανήτη;
⛔️Εγώ να κλάψω για τα δέντρα που καίγονται ή για τα σπίτια; Ποιό είναι μεγαλύτερη απώλεια;

Σχετικά Άρθρα

Η ακτινογραφία των κομμάτων σε απόλυτους αριθμούς- Τι έδειξε η ευρωκάλπη

otavoice

Ευρωεκλογές: Πρώτο κόμμα η αποχή με +60% – Η κοινωνία τους γυρνάει την πλάτη

otavoice

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice