OTA VOICE
Ντουντούκα

Τουρκικός αναθεωρητισμός: Η επίθεση, η καλύτερη άμυνα

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Όταν ο Ερντογάν προβεί σε παραβίαση τύπου “τρυπάω σε ελληνικά χωρικά ύδατα” θα σημαίνει πως ο πόλεμος θα είναι αναπόφευκτος.

Θα σημαίνει αυτόματη αποβολή του από το ΝΑΤΟ και θα σημαίνει πως έχει περάσει στο άρμα αναθεωρητισμού του Πούτιν με πλήρη επιχειρησιακή δράση. Για την ώρα η Άγκυρα πατάει σε δύο βάρκες και δύσκολα, λόγω ιδιοσυγκρασίας, θα αποφασίσει να ταξιδεύει με μια.

Αρκείται σε τυπικές παραβιάσεις και λεκτικές προκλήσεις. Αν κάνει κάποια ακραία ενέργεια αυτή θα είναι σε κυπριακά χωρικά ύδατα μιας και η Κύπρος δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Το ερώτημα που πρέπει με σοβαρότητα να διερευνηθεί και να απαντηθεί είναι αν ο Ερντογάν προχωρήσει σε πλήρη ρήξη με την Δύση και ενταχθεί στον αναθεωρητισμό και μεγαλοιδεατισμό και στην πολεμική μηχανή Ρωσίας-Κίνας, παίζοντας το ρόλο του εκπροσώπου του Ισλάμ στην συμμαχία και του έπαρχου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί αν είχαμε μια ευρύτερη σύρραξη μεταξύ Δύσης και Ανατολής.

Άλλωστε η Ρωσία έχει να προσφέρει πολλά ζωτικά για την Τουρκία ανταλλάγματα, όπως η Συρία και η διάλυση των Κούρδων. Σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα οφείλει να απαιτήσει η Δύση να πάρει ενεργά θέση σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.

Μην φτάσουμε στο σημείο η Τουρκία να μας χτυπά με ευρωπαϊκά και αμερικάνικα όπλα. Ο χρόνος κυλά υπέρ της Άγκυρας και όσο δεν παίρνουμε πρωτοβουλίες για να στριμωχθεί άμεσα ο Ερντογάν θα βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων. Δεν αρκεί μια επικοινωνιακή ομιλία στη Γερουσία, ούτε μια απόφαση για τα εξοπλιστικά.

Θέλει σημαντικές κυρώσεις που θα πονέσουν.

Ότι η Δύση κατάπιε τους S400 δεν είναι καλό δείγμα. Πρέπει λοιπόν να απαιτηθεί από NATO, ΗΠΑ, ΕΕ στην Τουρκία να διαλέξει εδώ και τώρα στρατόπεδο και να εγκαταλείψει τα σενάρια της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

Αλλιώς θα αποβληθεί και βρεθεί αντιμέτωπη με την Δύση.

Μόνο έτσι έχουμε ελπίδα να αποφύγουμε ένα καταστροφικό πόλεμο.

Με επίθεση!

Σχετικά Άρθρα

Η ακτινογραφία των κομμάτων σε απόλυτους αριθμούς- Τι έδειξε η ευρωκάλπη

otavoice

Ευρωεκλογές: Πρώτο κόμμα η αποχή με +60% – Η κοινωνία τους γυρνάει την πλάτη

otavoice

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice