OTA VOICE
Ντουντούκα

Η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη χάνει την ταυτότητα της

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Η Νέα Δημοκρατία εγκλωβισμένη στις εμμονές του Μητσοτάκη περί κεντρώας νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης της, κινείται ξεκάθαρα σε ένα νέο πολιτικοιδεολογικό στίγμα. Για τους παλαιότερους που γνωρίζουμε το είχαμε εντοπίσει και το περιμέναμε.
Ξέραμε τι εκφράζει αυτή η πλευρά από τα νεολαιίστικα χρόνια μας, όταν μας χαρακτήριζαν ακροδεξιούς με αναχρονιστικές απόψεις επειδή μιλάγαμε για Πατρίδα, Ελληνισμό, Ορθοδοξία, Εθνικά Δίκαια, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Οικογένεια.
Μόνο που στην πορεία το μαϊμού μοντέλο θα αποδομηθεί από τα γεγονότα. Δεν είναι τυχαία η παρουσία τριών κομμάτων στη Βουλή από τα δεξιά της… ακόμη και αν κάποια είναι δορυφόροι της,  δείχνουν όμως μια διαφαινόμενη τάση μετακίνησης στο εκλογικό σώμα.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως η μετακίνηση αυτή θα οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία σε αποσυσπείρωση και ιδεολογικό ευνουχισμό με αποτέλεσμα σταδιακά να χάσει αυτό που λέμε βάση στην κοινωνία. Μπορεί σήμερα να δείχνει κυρίαρχη πολιτικά αλλά αυτά αλλάζουν σε χρόνο μηδέν. Τα κόμματα που επενδύουν καιροσκοπικά και δεν έχουν σαφείς ιδεολογικές γραμμές και απομακρύνονται από τον κεντρικό πυρήνα της πολιτικοιδεολογικής τους ταυτότητας έχουν ημερομηνία λήξης. Το έχει δείξει η διεθνής πρακτική.
Ο Μητσοτάκης τζογάρει για πάρτη του και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα, με προσωπικά χαρακτηριστικά, για αυτό και προσπαθεί με την εισροή στελεχών από το ΠΑΣΟΚ(κυρίως) να δημιουργήσει μια νέα εσωκομματική πραγματικότητα. Βέβαια την μετάλλαξη την επιθυμεί η οικονομική ελίτ που δεν θέλει στα πόδια της κόμματα αρχών αλλά κοινοβουλευτικές μαριονέτες.

Σχετικά Άρθρα

Η ακτινογραφία των κομμάτων σε απόλυτους αριθμούς- Τι έδειξε η ευρωκάλπη

otavoice

Ευρωεκλογές: Πρώτο κόμμα η αποχή με +60% – Η κοινωνία τους γυρνάει την πλάτη

otavoice

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice