OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αδιανόητη και αισχρή πρόκληση από Ερντογάν: «Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα!»

Νέες γενοκτονίες κατά Ελλήνων ονειρεύεται ο Ερντογάν.

Με νέες εθνικιστικές «κορώνες» επιτέθηκε στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακολουθώντας το γνωστό του παραλήρημα με την εθνικιστική του ρητορική. Αυτή τη φορά απαγγέλλοντας τους στίχους ενός τουρκικού λαϊκού τραγουδιού, που αναφέρει χαρακτηριστικά «θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα». Η απαγγελία των εν λόγω στίχων έγινε κατά την ανακοίνωση των υποψηφίων του κόμματος του Ερντογάν στη Σμύρνη, για τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου. Ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί, καθώς τόνισε πως δεν θα διστάσουν να… ρίξουν ξανά τους Έλληνες στη θάλασσα, λέγοντας πως οι “τιποτένιοι” που βρίσκονται εντός κι εκτός Σμύρνης δεν πρέπει να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς τους. Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως το τραγούδι αυτό γράφτηκε κατά την… κατοχή των Ελλήνων στην Σμύρνη.

«O ποταπός Έλληνας δεν θα τα καταφέρει… Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα»

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ στην ομιλία του στη Σμύρνη ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Ο μακαρίτης Μουχαρέμ Ερτάς έχει ένα λαϊκό τραγούδι που μιλά για την κατοχή της Σμύρνης. Κοιτάξτε τα συναισθήματα δημιούργησαν στον λαό μας εκείνες οι μαύρες μέρες της κατοχής».

Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, απήγγειλε τους στίχους του τραγουδιού: «Όμορφη Σμύρνη, δεν φεύγει ο καπνός. Την ημέρα στην φαντασία μου, το βράδυ στη σκέψη μου. Η αλεπού δεν μπορεί να μπει στο κρεβάτι του λιονταριού. O ποταπός Έλληνας δεν θα τα καταφέρει… Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα».

«Αυτή η πόλη ήταν πάντα στη φαντασία μας την ημέρα, και το βράδυ στη σκέψη μας», πρόσθεσε ο Ερντογάν. Και απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες, είπε: «Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε κατά των αλεπούδων και των ποταπών που βρίσκονται εκτός και εντός και προσπαθούν να μπουν στο κρεβάτι του λιονταριού; Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε μέρα νύχτα για να μην αφήσουμε να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς τους οι ποταποί που βρίσκονται εκτός και εντός; Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι, όπως ακριβώς έκανε ο βετεράνος Πασάς, να ρίξουμε στη θάλασσα αυτούς που έχουν βάλει στο μάτι την ελευθερία και το μέλλον σου;».

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από Ελλάδα

Άκρα του τάφου σιωπή στη χώρα μας βέβαια μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου. Ο Ερντογάν μιλά ξεκάθαρα και δημόσια για νέα γενοκτονία και οι ελληνικές Αρχές απλά παρακολουθούν το παραλήρημα του. Θα έλεγε όμως κανείς πως υπάρχουν κάποιοι που παίζουν το παιχνίδι του, εξυπηρετώντας δικούς τους σκοπούς και επιδιώξεις αφήνοντας τον κάθε ένα να ονειρεύεται κατακτήσεις στην Ελλάδα, μακεδονικές ταυτότητες και μακεδονικές γλώσσες. Παρόμοια τακτική που ακολουθείται με τον Ερντογάν, ακολουθείται μεθοδικά και με την Αλβανία και τις προκλήσεις της αλλά και με τα Σκόπια και τις αλυτρωτικές βλέψεις τους. Ειδικά με την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών.

Από καιρό άλλωστε εδώ στο OTAVOICE έχουμε επανειλημμένα τονίσει πως η πολυδιαφημιζόμενη συμφωνία των Πρεσπών οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε Εθνικές περιπέτειες. Ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων είναι πρόδηλος και είναι αμφίβολο αν ο κ. Τσίπρας θα μπορέσει να μαζέψει τις συνέπειες όλης αυτής της ιστορίας. Επιβεβαιώνονται λοιπόν έτσι όσοι από την αρχή έκαναν λόγο για κατάπτυστη συμφωνία που βάζει σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα.

Το δε κύμα λαθρομεταναστών που έχει εισβάλλει στη χώρα μας έχει προκαλέσει πληθυσμιακή αλλοίωση και δεν είναι λίγοι που έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τη χώρα μας. Υπάρχουν ωστόσο ακόμα πολλοί που φυλάνε Θερμοπύλες… Και δεν φοράνε χακί… Είναι οι εκατομμύρια Έλληνες πολίτες που αντιστέκονται σθεναρά σε κάθε παραχάραξη της ελληνικής Ιστορίας. Αντιστέκονται σε κάθε έναν που προσπαθεί να επιβάλλει ετσιθελικά νέα ήθη και παραδόσεις που αλλοτριώνουν τα ιδανικά και τα πιστεύω της φυλής. Ο εξελληνισμός δεν περνά και αυτό φαίνεται από τις ειρηνικές αντιδράσεις του κόσμου που μπαίνει εμπόδιο σε κάθε έναν που επιδιώκει να σβήσει την λαμπρή ιστορία μιας χώρας που έχει δώσει τα φώτα της σε όλο τον κόσμο. Που έχει διεκδικήσει τα πάντα με αίμα προγόνων που δεν λύγισαν στην κάθε δυσκολία και αντιστάθηκαν σθεναρά σε κάθε βάρβαρη επίθεση.

Σχετικά Άρθρα

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice

Η Ουκρανία κατέλαβε την πόλη Σούτζα, δυνάμεις της εισχώρησαν στη ρωσική επικράτεια

otavoice

Καιρός: Ζέστη και μποφόρ στο Αιγαίο

otavoice