OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Οι Πρέσπες βαφτίζουν και τους Αθίγγανους στα Σκόπια «Μακεδόνες»!

Μετά την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία κάλυψε τις επιδιώξεις των Σκοπιανών και των λοιπών μεγάλων δυνάμεων, το κρατίδιο οδηγείται σε προεδρικές εκλογές.

Πριν από λίγες μέρες ένας ακόμη υποψήφιος μπήκε στον προεκλογικό αγώνα για το αξίωμα του προέδρου. Είναι ο Αμντί Μπαϊράμ, πρόεδρος της Ένωσης Τσιγγάνων, ο οποίος έλαβε υποστήριξη από το κύριο συμβούλιο του κόμματος των Ρομά, όπως αναφέρει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων. Παράλληλα δηλώνει «Μακεδόνας» και είναι υπερήφανος που «η Ελλάδα παραδέχθηκε την ύπαρξη του έθνους των Μακεδόνων» σύμφωνα με τα όσα πάντα… επιτάσσει αυτή η κατάπτυστη συμφωνία της Κυβέρνησης και των λοιπών 153 βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου, που του αναγνώρισαν το δικαίωμα να λέγεται «Μακεδόνας»!

«Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Ένωσης των Ρομά αποφάσισε  να προτείνει για υποψήφιο πρόεδρο της ‘Μακεδονίας’ τον επικεφαλής μας Αμντί Μπαϊράμ», σημειώνει ένας άλλος Αθίγγανος, ο Αντνάν Μεμεντί, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ένωσης των Ρομά, στο Facebook.

Ο Αμντί Μπαϊράμ είναι βουλευτής στο κοινοβούλιο των Σκοπίων και ανακοίνωσε ότι «δέχεται μετά χαράς  το χρίσμα από το ανώτατο όργανο του κόμματος για να υπηρετήσει την Μακεδονία και τους Μακεδόνες».

Σχετικά Άρθρα

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice