OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΗΠΑ: Δεν ξέρουμε από πού προήλθε ο κορονοϊός

Ο ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ δήλωσε την Τρίτη ότι παραμένει ακόμη άγνωστο αν ο νέος κορονοϊός προήλθε από κάποια ιχθυαγορά της Κίνας, από κάποιο εργαστήριο ή άλλη τοποθεσία, επαναλαμβάνοντας ωστόσο την άποψη ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι κατασκευασμένος από τον άνθρωπο.

«Μήπως προήλθε από κάποιο ιολογικό εργαστήριο της Ουχάν; Μήπως σε κάποια ιχθυαγορά εκεί στην Ουχάν; Μήπως από κάπου αλλού; Και η απάντηση σε αυτά είναι: Δεν ξέρουμε», δήλωσε ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Η αμερικανική κυβέρνηση το εξετάζει, πρόσθεσε.

Η δήλωση αυτή πάντως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη διαβεβαίωση που έδωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχουν «σημαντικές αποδείξεις» ότι ο νέος κορονοϊός προήλθε από κάποιο κινεζικό εργαστήριο.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα δώσουν «κάποια στιγμή» στη δημοσιότητα την έκθεσή τους σχετικά με την προέλευση του SARS-CoV-2, χωρίς όμως να ανακοινώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice