OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Εφιαλτική νύχτα στη Δυτική Λέσβο: Στις φλόγες το ΚΥΤ της Μόριας από εξέγερση και εμπρησμούς

Πύρινη κόλαση στη Λέσβο τη νύχτα, καθώς ξέσπασαν ταυτόχρονα φωτιές τόσο περιμετρικά του καταυλισμού της Μόριας όσο και σε δασικές περιοχές της Βατούσας και της Άντισσας του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του ΚΥΤ. Υπήρχαν εξαρχής αναφορές για κοντέινερ που τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Στα πλάνα που μετέδωσε η ΕΡΤ1, η εικόνα το πρωί μοιάζει αποκαρδιωτική, αφού οι καταστροφές είναι μεγάλες, ενώ οχήματα της Πυροσβεστικής και ελικόπτερα εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή.

Ηχησαν καμπάνες, αναφορές για επίθεση με πέτρες στην πυροσβεστική

Στην περιοχή άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες, καθώς ο Σύλλογος κατοίκων Μόριας, αναφέρει ότι η φωτιά έχει αρκετά μέτωπα. Ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εδώ και αρκετή ώρα υπάρχουν μεγάλες φωτιές γύρω από το ΚΥΤ. Οι εστίες πολλαπλασιάζονται. Μάλλον πρόκειται για εμπρησμούς. Η φωτιά με τη δύναμη του αέρα εξαπλώνεται γρήγορα. Χτυπούν οι καμπάνες! Το χωριό μας περνάει δύσκολες ώρες! Οι ευθύνες και το κρίμα στο λαιμό εκείνων που μας καταδίκασαν να ζούμε έτσι!»

Θυμηθείτε όσα κατέγραψε από χθες το βράδυ το OTAVOICE

 

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη Μόρια. Θα εξεταστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τη φωτιά, καθώς οι καταστροφές στον καταυλισμό είναι μεγάλες και 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στον δρόμο. Θα εξεταστούν επίσης και τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος, ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέοντας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σχετικά Άρθρα

Live από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η εκλογή Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

otavoice

Παράταση του καύσωνα έως την Κυριακή με 40άρια

otavoice

Αποχώρησε με αιχμές ο Γιάννης Δραγασάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ

otavoice

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας

otavoice

Κλειστοί όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι από 12:00 έως 17:00 λόγω καύσωνα

otavoice

Στην 4η Σύνοδο της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας ο Κ. Μητσοτάκης

otavoice